Нова зона за кемпери до Ахелой вече приема гости

22.06.2022
Нова зона за кемпери до Ахелой вече приема гости

"Селският двор край морето" е името на едно от новите за тази година места за къмпингуване. Той се стопанисва от Живка Стоянова и семейството й. Намира се между Ахелой и Равда, с достъп по черен път, на 7-8 км от Несебър и Слънчев бряг, 15 км от Поморие и 25 км до Бургас.

Идеята за паркинг за кемпери дават приятели на Живка миналото лято и на шега мястото е било посетено от няколко кемпера и каравани, които обещават, че ще ги посетят отново с още приятели. Всички са имали соларни системи и факта, че на мястото няма достъп до електричество не ги е притеснило.

"Тук, сякаш времето е спряло между старото и новото. Естествена зеленина, дръвчета, птици, спокойствие и на една ръка разстояние от девствен плаж, където първи можете да посрещнете изгрева, да изпратите залеза с любимия човек и под безброй звезди да усетите прохладния морски бриз.", споделя Живка.

Селският двор е на площ от 3 декара и отстои на едва 30 метра от плажа. На запад граничи с пречиствателна станция и свинеферма.

"Много хора в днешно време играят на ферма игри. В Селския двор можете да го почувствате и изживеете, да усетите понякога естествения въздух от животни и от къде идва вкусната свинска пържола на барбекюто. Нещо като незабравима ваканция на село при бабка и дядко.", разказва Живка.  

В мястото все още няма електричество. Осветлението е със соларни лампи. Водата е от сонда. Тоалетната е на септична яма, банята е със слънчева вода. Има и голям дървен навес 30 кв.м и барбекю.

На разположение на гостите са 16 мини дворчета, от тях: 2 по 70 кв.м. с размери 9х8 м, 11 по 80 кв.м - 9х9 м и 3 по 110 кв.м 13х9 м. Между всеки две дворчета има изводи за вода от сонда и канал. Клиентите с каравани имат възможност да паркират автомобилите си в заден двор.

В "Селския двор" се приемат домашни любимци, с условието стопаните им да почистват след тях.

Домакините са определили следните цени за първия си сезон: 

Силен сезон (16.06 - 15.09) - 25 лв./ден
Слаб сезон (16.09 - 15.10) - 17 лв./ден
Цял сезон - 2500 лв.

В цената са включени:

- до 4 човека на кемпер/каравана
- 1 парко място за кола (за клиентите с каравани)

За контакти: 0888 726 998

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Живка Стоянова
 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Представяме ви още едно интервю от изложението Caravan Salon 2022. Наш събеседник е Наталия Коваленко от...

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Германският премиум производител Hymer участва с много голям щанд на изложението Caravan Salon в Дюселдорф. Събитието...