Нова къмпинг зона на картата - комплекс Барите, край Девня

20.07.2022
Нова къмпинг зона на картата - комплекс Барите, край Девня

Още една нова къмпинг зона се появава на картата на България. Тя се намира в Етнографски комплекс Барите, разположен на 36 км от гр. Варна и 50 км от Златни пясъци, в гората на с. Чернево. Комплексът е разположен на 30 дка площ и привлича с автентична атмосфера и етнографски стил. 

Къмпинг зоната в комплекс Барите е предназначена само за кемпери и каравани. Тя се намира в непосредствена близост до езерото, с гледка към близката гора. За къмпингуващите са осигурени удобства за комфортна почивка – достъп до електричество, вода, бани, кухненски бокс, пералня, сушилня, съдомиялна. 

Самият комплекс Барите се състои от ресторант с битова обстановка и жива музика, хотелска част, басейн, езеро, игрище, етнографски музей на открито, детска площадка, миниголф, зала за тихи игри и др. Етнографската сбирка е възстановка на основната стая в селското жилище „соба”, като всички предмети и носии са автентични. В музея на открито посетителите могат да се запознаят с различни стари занаяти, бара за пране и други предмети, представящи бита на хората в миналото.

Гостите на комплекс Барите имат на разположение и атракции и забавления. Запалените рибари могат да хвърлят стръв в езерото и да прекарат часове на спокойствие и тишина. За децата е изградена детска площадка, мини зоокът, миниголф, спортно игрище. За любителите на тихите игри има градински шах, тенис на маса, билярд.

От комплекса тръгва 7-километрова екопътека, част от туристически маршрут, който минава покрай Бановската група на Побити камъни.

Почиващите в къмпинга могат да ползват всички услуги и забавления в комплекса.  Безплатни за тях са риболовът и ползването на басейн.

Село Чернево се намира на 2 км, където работят 4 магазина за хранителни стоки. В близост до комплекса се намират уникалните скални образувания Побити камъни, на 9 км в град Девня е Музеят на мозайките, на 20 км е Исторически парк, както и крепостта Овеч, разположена източно от гр. Провадия.

 

Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Къмпинг Terme di Hissar отваря на 16 юни

Къмпинг Terme di Hissar отваря на 16 юни

Дългоочаквана новина - един от най-атрактивните нови къмпинги официално отваря врати. Terme di Hissar е новото...

Супер луксозен кемпер MORELO с гараж за автомобил на Camping & Caravaning...

Супер луксозен кемпер MORELO с гараж за автомобил на Camping & Caravaning...

Германската премиум лукс марка кемпери MORELO за втора поредна година ще бъдат представени...