Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

11.11.2018
Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Carthago е един от малкото производители, който от създаването си до сега е фокусиран само и единствено в разработване на кемпери. През 2019 г. се навършват 40 години от основаването на компанията. От малък гараж в Германия до един от лидерите в горния среден и високия клас кемпери - това е накратко историята на Carthago.

Новите модели от марката за 2019 г. предлагат още по-модерни и технологични решения. Например, двата олекотени модела c-compactline и c-tourer са вече дори още по-леки от преди, а също и с подобрен комфорт и индивидуалност. Популярният модел chic c-line е сериозно преработен - външната му визия е вече в стил “linea moderna”, има нова XL баня в моделите XL и разнообразни нови вътрешни разпределения.

Перлата в короната на Carthago - серията liner, моделите chic e-line и s-plus впечатляват с множество малки подобрения. И както твърди производитея - без значение от избрания модел, всички те предлагат повече комфорт и повече независимост.

 

c-compactline 2019: Супер олекотените са "изгубили" дори още тегло

Най-лекият интегриран кемпер в своя клас е вече дори още по-лек. Новият c-compactline I 141 LE, въпреки дължината си от едва 6,65 м, предоставя максимален комфорт за нощувка на две големи единични легла с дължина от по 2 метра. Това става възможно благодарение на новата спестяваща пространство баня Vario със завъртаща се стена. 

Благодарение на новото шаси тези модели разполагат с по-голямо багажно отделение. Интериорът е още по-елегантен с линията "epic bicolour" на Carthago - мебелировката е с модерна двуцветна визия.

 

c-tourer 2019: нов, поразителен и спортен външен дизайн и нови алтернативи в интериора

Новите модели от тази серия могат лесно да бъдат разпознати по фейслифта и освежения интериор с усъвършенствани технологии и още повече пространство за съхранение. Дизайнерите са успели допълнително да намалят теглото на кемперите от c-tourer, без да се прави компромис с качеството. В резултат не може да бъде видяна разлика, но тя може да се усети - всички кемпери от серията, включително полуинтегрираните са стандартно с по-ниско AL-KO шаси. c-tourer се допълва през 2019 г. с новия модел c-tourer I 141 LE.

 

chic c-line new generation 2019: повече елегантност, повече комфорт и по-голяма екстравагантност

Новото поколение на Carthago е с нов облик - елегантен и спестяващ пространство. Производителят преработи всички вътрешни разпределения и предлага вариант със седящи места лице в лице. Интериорът на chic c-line 2019 е пълен с иновации. Шофьорската кабина е с нови и изискани кожени тапицерии в стил "linea moderna". Издърпващата се телевизионна стена с отделна функция за разделяне на помещението пред зоната за спане е патентована от Carthago. В XL моделите банята и тоалетната са отделени, има отворена зона за миене и просторен кръгъл душ с масивни дървени врати, които могат да се използват и като разделители на спалнята и дневната, които напомнят на луксозните хотели.

 

chic e-line/s-plus 2019: Нова XL баня, подобрено вътрешно разпределение

"E" идва от extra class, а "S" от super class - моделите chic e-line / s-plus са флагманите на Carthago в клас Liner. Важната разлика е, че Carthago chic e-line е на база шаси на Ducato с допълнение от AL-KO, а Carthago chic s-plus е на база Iveco Daily със задвижване на задните колела.

Сериите chic e-line и s-plus се предлагат с множество варианти на вътрешни разпределения. Луксозна височина от 2,11 м в жилищната площ, големи водни и енергийни запаси, големи отделения за съхранение на багаж, достатъчен полезен товар - характеристики, с които тези модели са известни от много години насам. Моделите XL са оборудвани с новите XL санитарни възли, плюс опционални премиум дамаски “Leather Sand Performance” и “Leather Macchiato Performance”.

 

liner-for-two 2019: Четири модела с П-образна седяща зона в задната част

Едно става четири - представеният за първи път в началото на 2018 г. модел Carthago liner-for-two с П-образна седяща зона e вече самостоятелна моделна линия за германския производител. Моделите liner-for-two са едни от малкото кемпери на пазара с това нестандартно вътрешно разпределение. Зоната за нощувка е над шофьорската кабина и представлява две единични електрически сваляеми легла. Пространството между седящата зона и кабината е изключително просторно, като в него са разположени широка кухня и луксозна комфортна баня.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: Carthago

препоръчани новини

Camping & Caravaning Expo 2024 идва през април на нова локация

Camping & Caravaning Expo 2024 идва през април на нова локация

Най-голямото и важно събитие в къмпинг, караванинг и аутдор сектора ще се проведе от 12 до 14 април догодина в...

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...