Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

11.11.2018
Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Carthago е един от малкото производители, който от създаването си до сега е фокусиран само и единствено в разработване на кемпери. През 2019 г. се навършват 40 години от основаването на компанията. От малък гараж в Германия до един от лидерите в горния среден и високия клас кемпери - това е накратко историята на Carthago.

Новите модели от марката за 2019 г. предлагат още по-модерни и технологични решения. Например, двата олекотени модела c-compactline и c-tourer са вече дори още по-леки от преди, а също и с подобрен комфорт и индивидуалност. Популярният модел chic c-line е сериозно преработен - външната му визия е вече в стил “linea moderna”, има нова XL баня в моделите XL и разнообразни нови вътрешни разпределения.

Перлата в короната на Carthago - серията liner, моделите chic e-line и s-plus впечатляват с множество малки подобрения. И както твърди производитея - без значение от избрания модел, всички те предлагат повече комфорт и повече независимост.

 

c-compactline 2019: Супер олекотените са "изгубили" дори още тегло

Най-лекият интегриран кемпер в своя клас е вече дори още по-лек. Новият c-compactline I 141 LE, въпреки дължината си от едва 6,65 м, предоставя максимален комфорт за нощувка на две големи единични легла с дължина от по 2 метра. Това става възможно благодарение на новата спестяваща пространство баня Vario със завъртаща се стена. 

Благодарение на новото шаси тези модели разполагат с по-голямо багажно отделение. Интериорът е още по-елегантен с линията "epic bicolour" на Carthago - мебелировката е с модерна двуцветна визия.

 

c-tourer 2019: нов, поразителен и спортен външен дизайн и нови алтернативи в интериора

Новите модели от тази серия могат лесно да бъдат разпознати по фейслифта и освежения интериор с усъвършенствани технологии и още повече пространство за съхранение. Дизайнерите са успели допълнително да намалят теглото на кемперите от c-tourer, без да се прави компромис с качеството. В резултат не може да бъде видяна разлика, но тя може да се усети - всички кемпери от серията, включително полуинтегрираните са стандартно с по-ниско AL-KO шаси. c-tourer се допълва през 2019 г. с новия модел c-tourer I 141 LE.

 

chic c-line new generation 2019: повече елегантност, повече комфорт и по-голяма екстравагантност

Новото поколение на Carthago е с нов облик - елегантен и спестяващ пространство. Производителят преработи всички вътрешни разпределения и предлага вариант със седящи места лице в лице. Интериорът на chic c-line 2019 е пълен с иновации. Шофьорската кабина е с нови и изискани кожени тапицерии в стил "linea moderna". Издърпващата се телевизионна стена с отделна функция за разделяне на помещението пред зоната за спане е патентована от Carthago. В XL моделите банята и тоалетната са отделени, има отворена зона за миене и просторен кръгъл душ с масивни дървени врати, които могат да се използват и като разделители на спалнята и дневната, които напомнят на луксозните хотели.

 

chic e-line/s-plus 2019: Нова XL баня, подобрено вътрешно разпределение

"E" идва от extra class, а "S" от super class - моделите chic e-line / s-plus са флагманите на Carthago в клас Liner. Важната разлика е, че Carthago chic e-line е на база шаси на Ducato с допълнение от AL-KO, а Carthago chic s-plus е на база Iveco Daily със задвижване на задните колела.

Сериите chic e-line и s-plus се предлагат с множество варианти на вътрешни разпределения. Луксозна височина от 2,11 м в жилищната площ, големи водни и енергийни запаси, големи отделения за съхранение на багаж, достатъчен полезен товар - характеристики, с които тези модели са известни от много години насам. Моделите XL са оборудвани с новите XL санитарни възли, плюс опционални премиум дамаски “Leather Sand Performance” и “Leather Macchiato Performance”.

 

liner-for-two 2019: Четири модела с П-образна седяща зона в задната част

Едно става четири - представеният за първи път в началото на 2018 г. модел Carthago liner-for-two с П-образна седяща зона e вече самостоятелна моделна линия за германския производител. Моделите liner-for-two са едни от малкото кемпери на пазара с това нестандартно вътрешно разпределение. Зоната за нощувка е над шофьорската кабина и представлява две единични електрически сваляеми легла. Пространството между седящата зона и кабината е изключително просторно, като в него са разположени широка кухня и луксозна комфортна баня.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: Carthago

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...