Новите правила за паркиране в Австрия затрудняват кемперите

Австрия въведе нови правила за паркиране в населените места, съобщава германското списание CamperVans. От 1 октомври, освен забраната за паркиране върху тротоари, там важи и нова разпоредба паркираните автомобили да не навлизат и над тротоара. Това ще затрудни ползвателите на големи превозни средства, като кемпери, кемперванове и дори джипове.

Изключение от забраната е навлизане в тротоара в малка зона - странични огледала, теглич за ремарке, както и до 10 минути за товарене и разтоварване на автомобила. Но дори и в тези случаи тротоарът трябва да остане свободен с ширина поне 1,5 метра. Ако между тротоара и паркингите има велоалея, важат други правила.

В Германия, например е разрешено превозните средства да навлизат в тротоара до 70 сантиметра. Водачите на кемпери и по-големи кемперванове рискуват да бъдат глобени и там.

От списанието CamperVans са направили тест с паркиран кемперван модификация L3 (на снимката) и се оказва, че навлиза над тротоара с 80 сантиметра от задната страна. А Ducato L4 даже с цял метър.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: https://www.campervans.de/
Photo credit: https://www.facebook.com/campervans.mag

 

Следвайте  Camping.bg  в: