Новият електрически микро кемпер на Mercedes-Benz идва тази година

25.01.2023
Новият електрически микро кемпер на Mercedes-Benz идва тази година

Mercedes-Benz Vans представи концептуалния EQT Marco Polo - напълно електрически и пълноценен микро кемпер, базиран на EQT, който е оборудван с множество иновации за сегмента. Серийната версия се очаква да бъде представена през втората половина на 2023 г. EQT скоро ще бъде достъпен за поръчка.

Концептуалният EQT Marco Polo е базиран на варианта EQT дълга база. Оборудването му включва отваряем покрив с легло. EQT Marco Polo предлага достатъчна височина вътре, за да се стои изправен. Леглото на покрива е с размери 1,97 метра на 0,97 метра.

В задната част има допълнително сгъваемо място за спане с размери 2 метра на 1,15 метра. Директно на втория ред седалки зад седалката на водача има елемент с вградена мивка и също така 16-литрова компресорна хладилна кутия. Има също индукционен котлон и чекмедже, което може да се издърпа от купето на автомобила с газов котлон, тоест има две възможности за готвене. В интериора има сгъваема маса, която също е електрически регулируема на височина.

Всички мебели в интериора могат да бъдат демонтирани лесно от двама души за по-малко от 5 минути. Това означава, че изцяло електрическият микро кемпер може да се използва и като ежедневно превозно средство. Със своята височина от по-малко от два метра, той може лесно да влезе във всички конвенционални гаражи, многоетажни паркинги и автомивки.

Мебелите на Concept EQT Marco Polo са не само функционални, но и стилни. Облицовката им е завършена с черешово дърво Avola. Амбиентното осветление създава подходящата атмосфера. Има и тъмна облицовка на тавана и LED осветление в горната част на леглото. Общо в превозното средство има 7 USB порта.

EQT Marco Polo ще се предлага и със соларен панел върху отваряемия покрив. Сред опционалното оборудване са също така маркиза и иновативна система за затъмняване на задните прозорц - само с натискане на бутон.

Базовият електрически мотор е с максимална мощност от 90 kW (122 к.с.) и максимален въртящ момент от 245 Nm. Литиево-йонната батерия се намира на защитено от сблъсък място над задната ос и има използваем капацитет от 45 kWh. EQT е оборудван с 80 kW DC зарядно устройство, времето за зареждане ще бъде 38 минути от 10% до 80%.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: Mercedes-Benz

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...