Новото поколение Transporter на Volkswagen с премиера напролет (видео)

Наред с Multivan и ID. Buzz, новият Transporter става част от най-иновативната гама ванове в историята на марката Volkswagen. Наследникът на T6.1 предлага полезен товар над един тон и избор на задвижване с турбодизелов двигател, plug-in хибридна система и изцяло електрическа версия.

Новата епоха на електрическата мобилност донесе със себе си изискването за коренна промяна във философията и качествена трансформация. От един Volkswagen ван се родиха три - Transporter, Multivan и ID. Buzz. Началото бе поставено през 2021 година от новия Multivan - модел за свободното време и работното ежедневие, който за първи път можеше да се поръча по желание и с plug-in хибридно задвижване. През 2022 година той беше последван и от иконите на електрическата мобилност ID. Buzz и ID. Buzz Cargo (с 638 килограма полезен товар), а сега започва и обратното броене за премиерата на третия нов ван в гамата – лекотоварният Transporter и шатъл версията Caravelle, оборудвани с най-модерните системи за задвижване и асистенция и предлагащи полезен товар над един тон.

Новите Transporter и Caravelle ще се предлагат в богато многообразие от различни модификации. Възможностите за избор ще включват затворен фургон с две различни дължини и височини на каросерията, вариант Kombi, версия с бордова товарна каросерия с двойна кабина и шатъл микробус Caravelle. Цялата гама от разновидности на каросерията може да се съчетае с най-съвременните турбодизелови двигатели (TDI), с plug-in хибридна система (eHybrid), както и с изцяло електрическите варианти на задвижване (e-Transporter и e-Caravelle).

Видеото за новото Bulli семейство:

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимка: Volkswagen Лекотоварни автомобили

 

Следвайте  Camping.bg  в: