Новото VW Caddy California - с кухня, панорамен таван и удобства за пътешествия

12.10.2020
Новото VW Caddy California - с кухня, панорамен таван и удобства за пътешествия

Най-новият многофункционален ваканционен автомобил на Volkswagen се нарича Caddy California. Световната премиера на най-малкия кемпер на германската компания се състоя на 2 септември в Хановер.

Най-малкият член на семейството California е базиран на петото поколение на лекотоварния Caddy. Дължината на превозното средство е 4,50 м и ще се появи на пазара до края на тази година. За следващата 2021 е предвидено да бъде пусната и дълга версия от 4,85 м. Новото купе е с подобрена аеродинамика.

Caddy California е оборудван със същите супер комфортни матраци и подматрачни рамки, като на по-големите си събратя T6.1 California и Grand California. Това, както и леглото с размери 1,98 х 1,07 м гарантират сладки сънища на ползвателите му. В сгънато положение леглото заема 1/3 от мястото и се позиционира изцяло в багажното отделение. И тъй като при тази версия задният ред седалки вече не играят роля в позициониране на леглото, то те могат дори да бъдат извадени от автомобила и така ще се отвори още повече пространство за багаж.

Като допълнително оборудване към Caddy California може да се поръча мини кухня, която се разполага под леглото и се отваря навън. Това дава възможност за приготвяне на храна в комфортно изправено положение, включително и защита от вятър и дъжд. Самата кухня се състои от две части - газов котлон и малък плот отгоре и място за съхранение на чинии и прибори в долната част. Газовата бутилка е с обем 1,85 кг и се позиционира в специална защитена кутия с вентилатор.

Сред допълнителното оборудване на Caddy California фигурира и голям панорамен стъклен покрив с площ 1,4 кв.м. През нощта през него могат да се наблюдава звездното небе, а през деня спомага за достъпа на повече светлина в спалната зона.

И за да затвърди мястото на Caddy California в класа на ваканционните превозни средства Volkswagen са разработили и специална модулна палатка, която също като форселт се свързва с автомобила, но тук идва и голямото предимство пред караваните и кемперите. Това е възможността конструкцията да стои самостоятелно и без превозното средство. Допълнителното закрито пространство е достатъчно за спалня за още двама души и така Caddy California се превръща в кемпер за четирима.

На новото Caddy California прилягат и нови технологии. То се предлага с ‘Digital Cockpit’ инфотеймънт система с до 10-инчов дисплей и Discover Pro navigation system с възможност за интегрирана eSIM за постоянна свързаност с глобалната мрежа. Най-малката California разполага и с 19 различни системи за асистиране на водача, сред които Travel Assist - частично автономно движение и Trailer Assist - асистент подпомагащ водача при теглене на каравана.

По отношение на двигателите Caddy California ще се предлага с нови турбо дизелови мотори със значително намалени азотни емисии. Те ще бъдат с мощност 75 и 122 к.с., а ще има възможност и за 4MOTION задвижване на четирите колела.


Комфортните къмпинг мебели са в стандартното оборудване на Caddy California.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Volkswagen

 

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...