Новото VW Caddy California - с кухня, панорамен таван и удобства за пътешествия

12.10.2020
Новото VW Caddy California - с кухня, панорамен таван и удобства за пътешествия

Най-новият многофункционален ваканционен автомобил на Volkswagen се нарича Caddy California. Световната премиера на най-малкия кемпер на германската компания се състоя на 2 септември в Хановер.

Най-малкият член на семейството California е базиран на петото поколение на лекотоварния Caddy. Дължината на превозното средство е 4,50 м и ще се появи на пазара до края на тази година. За следващата 2021 е предвидено да бъде пусната и дълга версия от 4,85 м. Новото купе е с подобрена аеродинамика.

Caddy California е оборудван със същите супер комфортни матраци и подматрачни рамки, като на по-големите си събратя T6.1 California и Grand California. Това, както и леглото с размери 1,98 х 1,07 м гарантират сладки сънища на ползвателите му. В сгънато положение леглото заема 1/3 от мястото и се позиционира изцяло в багажното отделение. И тъй като при тази версия задният ред седалки вече не играят роля в позициониране на леглото, то те могат дори да бъдат извадени от автомобила и така ще се отвори още повече пространство за багаж.

Като допълнително оборудване към Caddy California може да се поръча мини кухня, която се разполага под леглото и се отваря навън. Това дава възможност за приготвяне на храна в комфортно изправено положение, включително и защита от вятър и дъжд. Самата кухня се състои от две части - газов котлон и малък плот отгоре и място за съхранение на чинии и прибори в долната част. Газовата бутилка е с обем 1,85 кг и се позиционира в специална защитена кутия с вентилатор.

Сред допълнителното оборудване на Caddy California фигурира и голям панорамен стъклен покрив с площ 1,4 кв.м. През нощта през него могат да се наблюдава звездното небе, а през деня спомага за достъпа на повече светлина в спалната зона.

И за да затвърди мястото на Caddy California в класа на ваканционните превозни средства Volkswagen са разработили и специална модулна палатка, която също като форселт се свързва с автомобила, но тук идва и голямото предимство пред караваните и кемперите. Това е възможността конструкцията да стои самостоятелно и без превозното средство. Допълнителното закрито пространство е достатъчно за спалня за още двама души и така Caddy California се превръща в кемпер за четирима.

На новото Caddy California прилягат и нови технологии. То се предлага с ‘Digital Cockpit’ инфотеймънт система с до 10-инчов дисплей и Discover Pro navigation system с възможност за интегрирана eSIM за постоянна свързаност с глобалната мрежа. Най-малката California разполага и с 19 различни системи за асистиране на водача, сред които Travel Assist - частично автономно движение и Trailer Assist - асистент подпомагащ водача при теглене на каравана.

По отношение на двигателите Caddy California ще се предлага с нови турбо дизелови мотори със значително намалени азотни емисии. Те ще бъдат с мощност 75 и 122 к.с., а ще има възможност и за 4MOTION задвижване на четирите колела.


Комфортните къмпинг мебели са в стандартното оборудване на Caddy California.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Volkswagen

 

препоръчани новини

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2021 стартира. Тя се провежда за седма поредна...

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...