Нов термален къмпинг се открива в Сапарева баня

28.03.2022
Нов термален къмпинг се открива в Сапарева баня

Къмпинг 7 Lakes ще бъде част от действащ открит термален комплекс с плаж. Ще започне да приема гости в началото на лятото.
 

Един от най-предпочитаните и близки до столицата СПА курорти Сапарева баня ще се сдобие с нов къмпинг. Името му е "7 Lakes" и вероятно се досещате, че то идва от 7-те Рилски езера, които са в планината над него. 

Къмпингът ще разполага с 60 места за кемпери и каравани, всяко с площ от 60 до 100 м². Местата ще са отделени едно от друго чрез жива растителност и осигурени с ток и вода. Предвидена е и специална зона за разполагане на палатки, както и паркинг с 34 места за автомобили.

Новият къмпинг 7 Lakes ще е с директен достъп до един от най-големите плажове в града - Минерален комплекс „Плажъ”. Той разполага с няколко топли минерални басейна - голям за плуване, среден с различни по интензитет, концентрация и насоченост водни струи за лечебен хидромасаж и удоволствие и детски басейн с водни атракции. В „Плажъ” има също и джакузи с гореща минерална вода и шоков басейн с чиста студена планинска вода. Всичко това ще е само на метри от кемперите, караваните и палатките на гостите на къмпинга.

Теренът на 7 Lakes ще е частично затревен, частично чакълиран и валиран. В къмпинг зоната се изгражда в момента модерен санитарен възел с душове, тоалетни и перално помещение. За откриването е планирано да е готов и оборудван с всичко необходимо кухненски бокс, барбекю и закрито помещение за хранене.

Редица удобства ще бъдат на разположение на къмпингуващите, за да направят престоят им комфортен, забавен и незабравим, заявява инвеститорът. Сред тях си заслужа да отбележим: Wi-Fi, детска площадка за игри на открито и детски кът за най-мъничките. За забавление и спорт са предвидени външен фитнес, тенис маси и велосипеди под наем. Отделно ще има стая за настолни игри, както и свободни тревни площи за игри на открито. За романтичните вечери домакините предвиждат да има открито огнище. За удобство на гостите ще има на разположение мини маркет и библиотека.

Собственикът дава заявка 7 Lakes да бъде класен къмпинг предлагащ висок стандарт в нивото на оборудване и обслужване. Самата локация - Сапарева баня не се нуждае от реклама - градът е добре  известна атракция за СПА, планински, културен и исторически туризъм, с множество екопътеки и ски писти в близост и удобна отправна точка към много от забележителностите в района.

В къмпинг 7 Lakes ще може да се отсяда, както краткотрайно, така и да се наеме място сезонно и дългосрочно.

Къмпингът се очаква да започне да приема гости от юли. Ще работи целогодишно.

Локация и контакти с къмпинг 7 Lakes - в профила му в сайта ни: https://camping.bg/7-lakes-camping258.html

 

Camping.bg

Следвайте ни в:

    

 

препоръчани новини

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

Къмпинг АйлякЪ е един от новите къмпинги в България. Официално започва да приема гости през 2020 година и постоянно...

Алтернативи на къмпингуването с палатка: 5 начина за нощуване сред природата

Алтернативи на къмпингуването с палатка: 5 начина за нощуване сред природата

Когато чуете думата къмпинг, вероятно първата Ви асоциация е палатка, защото двете винаги вървят ръка за ръка. В...