От личен опит: къмпинг Лакара

24.06.2018
От личен опит: къмпинг Лакара

Лакара е поредният къмпинг, който ви представяме в рубриката ни "От личен опит". Той се намира на полуостров Ситония, Халкидики, Гърция. Разположен е в залив с изглед към Света гора и връх Атос, заобиколен от стръмни гористи склонове. Къмпингът разполага с около 200 къмпинг места. По време на посещението ни срещнахме гости от Австрия, Германия, Чехия, Украйна, Румъния, Естония, Русия и други страни, но преобладаваха българите и гърците.

Оценката на къмпинга е направена въз основа на 10-дневен престой през месец юни на двама възрастни и дете на 3 г. със собствена каравана.

 

Резервация и регистрация

Резервация за Лакара може да се направи през сайта на къмпинга. За слабия сезон обаче това не е нужно, т.к. има достатъчно свободни места. При пристигането се прави регистрация на рецепцията, като се задържа личната карта на един от гостите. На нейно място получавате талон с номер, който служи за легитимация при влизане и излизане на автомобила ви от къмпинга. Ние искахме сенчесто място с добра интернет връзка. Дадоха ни възможност да изберем измежду 4 места, като ни заведоха да ги видим. След това хора от екипа на къмпинга ни помогнаха за разположим караваната на избраното от нас място.

 

Настаняване

Къмпинг Лакара разполага с 200 места за настаняване на кемпери, каравани и палатки, както и:

  • 35 бунгала с климатик, тоалетна и кухня;
  • 22 Bamboohuts за 2, 3, 4 или 5 души;
  • 7 каравани за 3 или 4 души;
  • 8 Mobile homes с климатик и тоалетни за 2 или 3 души.

Къмпинг местата са добре обособени и мнозинството от тях с плътна сянка. На територията на целия къмпинг има гъста растителност – големи и високи дървета. Къмпинг местата са два вида – големи и малки.

Съществува и една атрактивна тревиста зона на първа линия зад плажа, която е само за палатки, но с по-рядка сянка. За там е добре да си носите шатри или сенници.

 

Инфраструктура

Къмпингът се развива по дължина по линията от главния път, респективно от входа на къмпинга към морето. Има паркинги отвън и на няколко места вътре в къмпинга.

От едната страна е почти отвесен планински склон, а от другата има рекичка, която стига до плажа, но не се влива в морето.

В средата има асфалтова алея за автомобили, а вляво и дясно са пясъчни алеи. Движението на автомобили е забранено в часовете между полунощ и 07:30, а през останалото време трябва да е с до 15 км/ч. Алеята се използва за каране на велосипеди и ролери от деца, както и разхождане с бебешки колички.

 

Хигиенно-санитарни помещения

В къмпинг Лакара има пет идентични санитарни помещения с отделни части за мъже и жени.

   

Макар и стар стил, те се поддържат чисти и винаги заредени с тоалетна хартия и сапун.

  

Баните са с отделни клетки, като във всяка има закачалка и сапунерка.

 

Удобства

Хладилници

Във всяко от петте санитарни сгради има и отделни обособени помещения с хладилници. Те са хладилни витрини и фризери.

Магазин

Магазинът се намира на входа на къмпинга и може да се каже, че е голям. Той е на самообслужване и предлага основни стоки – храни, напитки, препарати, ядки, плажни стоки и т.н.

Ресторант

Ресторантът на къмпинга се намира точно зад плажа. Предлагат се традиционни гръцки ястия, пица, паста и прясна риба. Цените са: супи и основни - от 3,50 до 7,50 евро, салатите са от 3,00 до 6,00 евро, пастата е от 4,50 до 9,00 евро, пици - от 6,80 до 9,00 евро, месата са между 6,50 и 7,00 евро, рибата е от 6,50 до 9,50 евро.

Плажен бар

Плажният бар е сравнително малък, но предлага разнообразни напитки, както и разбира се любимото на гърците ледено фрапе. Пред бара има чадъри и шезлонги, които се ползват срещу консумация.

Детски площадки

Детските плащадки в Лакара са две – едната малко след входа на къмпинга, а другата непосредствено зад плажа. Втората е стара и недобре поддържана.

Спорт

Къмпинг Лакара разполага с няколко спортни игрища - за тенис на корт, баскетбол и волейбол в лизост до входа и едно за плажен волейбол на пясъка.

Интернет

Безжичната мрежа покрива територията на къмпинга, включително и плажа, но може да се ползва само срещу заплащане. Цената е 1 евро за 24 часа. Нашите тестове показаха скорост на връзката 1,97 Mbps за download и 1,94 Mbps за upload – без проблем се гледа видео онлайн.

По отношение на мобилните мрежи - тази на Vodafone GR е с добър обхват в целия къмпинг на 4G.

 

Плаж

Целият залив принадлежи на Лакара, като достъп до него има само през къмпинга. Плажът е пясъчен с малко камъни, но за сметка на това пък дъното е много каменисто. Има и таралежи в близост до брега. Плажната ивица е дълга и широка, което дава усещане за простор.

 

Цени и бюджет

Ползвахме карта за отстъпка ACSI и с нея в ниския сезон цената на вечер за двама възрастни, каравана, автомобил и електричество е 17 евро. Допълнително платихме по 3 евро за детето, т.е. общо по 20 евро на вечер. Без картата ACSI бихме плащали 28 евро. Получихме и 10% отстъпка заради престой над 7 дни.

 

Заключение:

Къмпинг Лакара ни впечатли със зеленина, тишина и спокойствие. Това е място за почивка и релакс, подходящо и за деца. Бихме дошли отново.

 

Оценката е изготвена на 24.06.2018 г.

Camping.bg

Снимки: Веселин Вълев, Camping.bg

Свързани статии:
От личен опит: къмпинг Арменистис
От личен опит: къмпинг Иракли
От личен опит: къмпинг Градина

препоръчани новини

Къмпинг Terme di Hissar отваря на 16 юни

Къмпинг Terme di Hissar отваря на 16 юни

Дългоочаквана новина - един от най-атрактивните нови къмпинги официално отваря врати. Terme di Hissar е новото...

Супер луксозен кемпер MORELO с гараж за автомобил на Camping & Caravaning...

Супер луксозен кемпер MORELO с гараж за автомобил на Camping & Caravaning...

Германската премиум лукс марка кемпери MORELO за втора поредна година ще бъдат представени...