От личен опит: къмпинг Морски Мечти

10.08.2022
От личен опит: къмпинг Морски Мечти

Къмпинг Морски Мечти е един от новите къмпинги в България. Официално отвори врати през месец май 2022 година.

Къмпингът се намира в местността Иканталъка, известна също и под името "Бялата лагуна", заради високите бели скали, драматично издигнати над морето.

Ревюто на къмпинг Морски Мечти е направено на база 2-дневен престой в собствена палатка в първите дни на месец август 2022  г.
 

Локация и природни дадености

Къмпинг Морски Мечти е на Северното Черноморие, на 40 км на север от Варна, между Балчик и Каварна, съответно на 7 км на север от първия и на 9 км на юг от втория. 


 

Пътят до къмпинга

Достъпът до къмпинг Морски Мечти е само по добре поддържани асфалтови пътища. Ако идвате от север по главния път Дуранкулак - Варна трябва да се отбиете вляво за с. Топола. От разклона има малко под 4 км спускане до къмпинга. Гледките по пътя са изключително живописни. От юг може да се стигне до къмпинга или през самия Балчик и по крайморския път за Иканталъка, или отново по главния път и през отбивката за Топола.


 

Резервация и регистрация

Може да запазите място в къмпинга по телефона, през социалните мрежи или имейла. Предплащане се изисква само за наемането на караваните и палатките, които се отдават под наем от къмпинга.

Заплащането за престоя е само в брой.


 

Настаняване

Къмпинг места

В къмпинг Морски Мечти се приемат всички видове къмпинг настаняване - кемпери, каравани, палатки, автомобили с покривни палатки и т.н. Няма ограничение за височина и дължина на превозните средства.

Къмпингът разполага с 20 места за кратковременно настаняване на палатки и 30 за каравани. Достъпът до тях е по широка алея.

Всяко къмпинг място е с достъп до електричество и вода.
 

Каравани и палатки под наем

За тези, които не си носят дома с тях има възможност за наемане на три оборудвани с всичко необходимо каравани и още толкова палатки на дървени декинги.


 

Домашни любимци

Според правилника на къмпинг Морски Мечти се допускат домашни любимци. Не се доплаща за тях.


 

Инфраструктура

Къмпинг Морски Мечти се намира дефакто на първа линия зад морето. То се вижда от почти всички части на къмпинга. Има една централна алея, която води от автомобилния вход до пешеходния изход към плаж Роял бей. Всички къмпинг места са достъпни от алеята.

Аранжировката на къмпинга е интересна. За декорация са използвани част от стара лодка, ретро палатка, сандъци, рибарски мрежи и т.н.

На няколко места в къмпинга има кошчета за отпадъци.

Автомобилите на гостите трябва да стоят извън къмпинга. Наколо има големи свободни пространства за паркиране.

В близост до къмпинг Морски Мечти има разнообразие от ресторанти, барове и магазини, включително и басейни с минерална вода.
 

Плажове

На до 2-3 минути пеша от къмпинга има общо четири малки плажни зони, които са част от плажове Иканталъка 1 и Роял бей.

До тях се стига най-бързо през двата пешеходни изхода на къмпинга, в срещуположните му ъгли.

Морската вода в района има специфичен светлосин оттенък.


 

Хигиенно-санитарни помещения

Къмпингът разполага с 3 санитарни сгради, общо 8 тоалетни и бани. Две от тях са до автомобилния вход, а третият е в другата част на къмпинга. Топлата вода се осигурява от електрически бойлери с голям капацитет. Хигиената на тоалетните беше без забележка. Почистват се по няколко пъти на ден. Не са заредени с тоалетна хартия, трябва да си носите.


 

Удобства

Кухни

На три места в къмпинга има изградени навеси с кухненски кътове. Те са оборудвани с мивки, хладилници, барбекюта, посуда и др.


 

Пералня

На разположение на гостите има една пералня машини, която се намира в едно от санитарните помещения на входа на къмпинга. За ползването й през сезон 2022 се заплаща такса 7 лв., която включва и препарат за пране. А ако носите свой - цената е 5 лв. на цикъл пране.


 

Магазин 

В къмпинга има обособено малко магазинче за пакетирани храни и безалкохолни напитки и бира. Има вендинга машина, както и кафе машина с капсули. Продават се също и сладолед, дървени въглища и др.

До магазина и главния вход на къмпинга е изграден малък бар.


 

Библиотека

Това е гордостта на собственика на Морски Мечти - Деян. Библиотеката разполага с богато разнообразие от книги, основно на български език.


 

Безжичен интернет

В къмпинга има действаща Wi-Fi мрежа с добри обхват и скорост. Поискайте паролата от управителя Деян.
 
За децата

Децата имат на свое разположение зона за игра, за различни възрасти. Тя се намира в единия ъгъл на терена, до изхода за плаж Иканталъка 1.

Също така в къмпинга има и два мобилни басейна - по-голям и малък. Те са на автомобилния вход на Морски Мечти. Водата в тях се филтрира и поддържа чиста и бистра от управата на къмпинга.


Видео представяне на къмпинг Морски Мечти може да гледате тук:


 

Повече информация, снимки и цени за настаняване може да видите в профила на къмпинг Морски Мечти тук: https://camping.bg/къмпинг-морски-мечти-camping256.html

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Веселин Вълев / Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...