От личен опит: Портативна зарядна станция EcoFlow RIVER 2

17.10.2023
От личен опит: Портативна зарядна станция EcoFlow RIVER 2

За ежегодната обиколка по българските къмпинги екипът ни имаше нужда от сигурен достъп до електричество. Пътуванията са чести, в различни части на страната, при различни атмосферни и географски условия и не винаги има възможност за достъп до електрическата мрежа. Същевременно,  гарантирано трябва да имаме възможност за зареждане на батериите на всички електронни устройства - телефони, таблет, лаптопи, стабилизатор за камера, микрофони и т.н., включително и за захранване на охладителна кутия.

За решение на този проблем се доверихме на EcoFlow от DiCE.bg Изборът ни беше продиктуван от това, че приятелите ни от Дайс БГ представиха марката EcoFlow на щанда си на организираното от нас изложение Camping & Caravaning Expo в София и дори дадоха като награда една чисто нова станция RIVER 2 за томболата на събитието.

EcoFlow RIVER 2 ни беше предоставен от DiCE.bg в началото на юли 2023 г. В рамките на повече от три месеца ползвахме станцията буквално из цяла България и за няколко дни в Гърция. Беше ни супер удобна при пътуването с ремаркето-палатка Comanche Oregon, тъй като ни дваше свобода да се позиционираме на хубави места без достъп до електричество. Носехме с нас удължител за 220V, но на нито един от 4-те къмпинга от пътуването ни не го извадихме - използвахме само и единствено зарядната станция. Дори на морето, на къмпинг Шкорпиловци, където караваната ни беше с постоянна връзка към 220V отново редовно използвахме станцията, защото е супер мобилна и ни спестяваше включване на удължители и прескачане на кабели. А непланирано, EcoFlow RIVER 2 на няколко пъти оказа супер полезна и при домашни условия в града - за помпане на гуми на велосипеди и като бекъп захранване при авария на електрическата мрежа.

Какво захранвахме със зарядната станция:

enlightened Мобилни телефони (USB)
enlightened Таблет (USB)
enlightened Безжични микрофони (USB)
enlightened Фенер (USB)
enlightened Лаптоп (220V)
enlightened Охладителна кутия (220V / 12V)
enlightened Компресор за помпане на гуми (12V)


Какво ни хареса в EcoFlow RIVER 2:

1. Супер функционалност - малки габарити, не голямо тегло - може да я носите с вас в автомобил, каравана, кемпер.

2. Предлага всички видове популярни изходи за захранване на електрически устройства - 220V, 12V, USB, USB-C.

3. Бързо зареждане от мрежата - зареждането от 0 до 100% на станцията става в рамките на приблизително 60 минути. Това е много удобно, ако сте на място, на което нямате електричество и отидете до ресторант, кафе или друго място с достъп до 220V и бързо зареждате станцията.

4. Интуитивен и информативен дисплей - показва заряда, консумираната мощност, оставащото време заряд при тази мощност, оставащото време до пълно зареждане на станцията.


 

Какво не ни хареса:

1. Всъщност, единственото нещо, което мога да посоча като негатив, при това само в определени случаи, е шума при зарежданеRIVER 2 има вентилатор отзад, който се включва при зареждане на станцията от мрежата 220V. Шумът може да е проблем, при условие, че включвате станцията да се зарежда през нощта близо до леглото ви. В нашия случай, зареждането вечер в караваната не беше препоръчително, затова тази процедура я правехме през деня.


За опита ни с EcoFlow RIVER 2, за удобството и предимствата при използването на портативната зарядна станция ви разказваме в специалното ни видео:


Портативната зарядна станция EcoFlow RIVER 2 Portable Power Station 256Wh може да закупите от Dice.bg: https://dice.bg/ecoflow-river-2-portable-power-station-256wh-portativna-elektrostantsiya-za-zarezhdane-na-razlichna-tehnika-i-ustroystva-cheren-item60333/

Още продукти от EcoFlow може да откриете в Dice.bg: https://dice.bg/search?text=ecoflow

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Веселин Вълев

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Camping & Caravaning Expo 2024 идва през април на нова локация

Camping & Caravaning Expo 2024 идва през април на нова локация

Най-голямото и важно събитие в къмпинг, караванинг и аутдор сектора ще се проведе от 12 до 14 април догодина в...

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...