Очакваните нови модели кемперванове 2020 - Част 1

06.08.2019
Очакваните нови модели кемперванове 2020 - Част 1

Кемпервановете са ваканционни превозни средства на базата на стандартни ванове, пригодени за нощувка и обитаване. Този клас става все по-популярен сред любителите на къмпинга и караванинга, заради компактните размери, без това да се отразява на комфорта, както и заради по-лесната им и евтина поддръжка.

На изложението в Дюселдорф ще бъдат представени много от новите модели кемперванове за 2020 г. на водещите производители от Европа.

Представяме ви тези от тях, които разполагат с баня и тоалетна, по азбучен ред:

 

Adria

Сериите Active и Twin на словенския производител ще имат изцяло нови вътрешни разпределения в моделите си за 2020 г.

Модел: Adria Twin, 9 модификации, цена от 38 399 евро

 

Ahorn

Ahorn предлагат към момента 3 линии кемперванове, базирани на Renault Master. Те са с мотори с мощност 135, 150 и 180 к.с. Двата по-мощни могат да бъдат поръчани и с полуавтоматична скоростна кутия.

Модел: Ahorn Van, 4 модификации, цена - неизвестна

 

Balcamp

Полската марка Balcamp е специализирана в производството на висококачествени кемперванове. Покривните надстройки, които те използват не само подобряват визията, но и увеличават жилищната площ. Balcamp използват за база на своите кемперванове Fiat Ducato, Mercedes Sprinter и MAN TGE.

Balcamp MAN 710 е с четири места за нощувка - легло 2,00 х 1,77 м в задната част и допълнително падащо легло отпред. Това не е за сметка на възможностите за транспортиране на багажи. Кемперванът разполага с баня, тоалетна, оборудвана кухня и хладилник. Моторът е с мощност 140 к.с., с опция да се поръча вариант със 177 к.с., както и автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела.

Модел: Balcamp MAN 710, цена от 77 879 евро

 

Bravia Mobile

Серията Swan на словенския производител е с дължини 5,99 и 6,36 м, на база Peugeot Boxer. Моделът Swan 495 е по-компактен и базиран на Peugeot Traveler. Bravia ще покажат нова версия на Swan базирана на Sprinter с двойно легло в задната част, което се преобразува и в две единични легла.

 

Bürstner

Модерен и уютен: дизайнерският стил на Bürstner през 2020 г. влиза и в кемпервановете чрез ярките мебели. Интериорът от дърво е стилно подбран.

Модел: Bürstner City Car, 6 модификации, цена от 44 200 евро

 

Carado

През 2020 г. моделите на Carado Vlow V 132 и V 337 преминават от шаси на Jumper към Ducato. Производителят увеличава и гаранцията на конструкцията срещу течове от 5 на 7 години.

Модел: Carado Vlow, 4 модификации, цена от 34 999 евро

 

Chausson / Challenger

Партньорските марки Chausson и Challenger предлагат едни и същи превозни средства, под две различни имена. За 2020 година те ще предлагат опционално за кемпервановете си голям покривен люк, който ще дава повече светлина вътре и по-добра вентиация.

Chausson и Challenger свиват гамата си до четири вида вътрешни разпределения. Най-малкият кемперван е дълъг 5,41 м и е подходящ за двойки, а най-големият е с дължина 6,36 м, има четири места за нощувка и пасва идеално за семейства.

Специално за Германия Chausson предлага специалната серия Road Line, която може да се комбинира с всички четири вътрешни разпределения. Комфортът на шофиране е подобрен с по-мощен 140 к.с. двигател, система Traction Plus и камера за обратно виждане. Цената с включен VIP пакет започва от 38 990 евро.

Модел: Challenger / Chausson Vans, 4 модификации, цена от 36 990 евро

 

Citroën

Citroën включи Jumper Biker Solution в своята гама, който е предназначен към мотористите. Подобреният модел с отваряем покрив и още по-добро къмпинг оборудване ще бъде наличен вече в две версии - Classic и Multi. Докато Classic е проектиран специално за транспортиране на мотоциклети, Multi има по-универсално багажно отделение побиращо разнородна спортна екипировка.

 

Clever

Clever се откроиха през 2019 година с четири специални модела с три различни дължини. Освен тях компанията предлага и модела Vario Kids с двуетажно легло в задната част.

Модел: Clever Vans, 9 модификации, цена от 33 990 евро

 

CS

Всички кемперванове на CS са от миналата година вече на база Mercedes Sprinter. Моделите им могат да бъдат оборудвани с независимо и двойно независимо окачване, което ще бъде представено в Дюселдорф.

За 2020 година CS ще има и малки подобрения в интериора - нови хладилници за по-добър комфорт при дълги пътувания.

Модел: CS, 7 модификации, цена от 69 700 евро

 

Dreamer

Френската марка, известна със своите специални вътрешни разпределения и дизайн няма да изневери на репутацията си и през 2020 г.

Dreamer Select Camper Van XL е с дължина 6,36 м на база най-големият ван на Fiat Ducato. Над Г-образния диван има място за сваляемо легло с размери 1,30 х 1,90 м. Двойното легло отзад е  с подобрена достъпност, а под него има място за траспортиране на големи предмети, като велосипеди, например. 

Тоалетната и банята за разделени в отделни помещения, едно срещу друго. Има и една хитрина - ако банята не се използва може да служи като гардероб. Кухнята е оборудвана и със 135-литров хладилник.

Също нов за марката модел за 2020 г. е Dreamer Van Five. Той разполага с пет места за нощувка и е особено подходящ за семейства.

Модели:
Dreamer Fun, 5 модификации, цена от 42 100 евро
Dreamer Select, 7 модификации, цена от 52 200 евро

 

Frankia 

Първият модел на Frankia в класа до 3,5 тона ще бъде базиран на Mercedes Sprinter. Кемперванът ще носи името Yucon и е позициониран както всички останали модели на германската марка - в луксозния сегмент. Yucon ще се предлага в две модификации - 6.0 и 7.0.

Модел: Frankia Yucon, 2 модификации, цена от 69 900 евро

 

Hobby

Базираният на Фиат кемперван Hobby Vantana излиза в две модификации и три линии на оборудване. В зависимост от вашите нужди има конфигурации със спаня и единични легла, както и многобройни други екстри (Ontour, De Luxe или Premium).

Модел: Hobby Vantana, 2 модификации, цена от 40 245 евро

 

HRZ / Schwabenmobil

Кемпервановете на HRZ (на база Mercedes Sprinter) и Schwabenmobil (на база VW Crafter) имат все повече разновидности с годините. Освен различно вътрешно разпределение се предлагат и мултифункционални варинти, като например HRZ Chameleon. Има възможност и за 4х4 оборудване. По тази причина HRZ произвеждат също компактни експедиционни превозни средства на база Sprinter. Едно от тях е новата Casablanca, която ще бъде показана за първи път на изложението Caravan Salon в Дюселдорф.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...