Паркинги за кемпери и каравани ще бъдат обособени до плажовете край Дуранкулак

В Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) във Варна се проведе работна среща, на която е обсъден проект за регламентиране на достъпа до плажовете на Дуранкулак, предаде Bgtourism.bg.

Заместник областният управител Живко Желязков заедно с експерт от Областна администрация Добрич се е включил в срещата. След нея Желязков е споделил, че в срещата са участвали представител на Министерство на туризма, на Държавно ловно стопанство - Балчик, на полицейското управление в Каварна, на Пожарната в Шабла, на Центъра за спешна медицинска помощ, както и представител на Община Шабла.

Директорът на РИОСВ е представил постъпилото в Инспекцията предложение на изпълнителния директор на Българско училище по политика „Димитър Паница“, като участниците в срещата след коментари са взели решение да се създадат на подходящо място и необходимото за опазване на природата разстояние паркинги, където да бъдат спирани автомобили, кемпери и каравани.

От местата за спиране до плажа да има и подходи. Проектът на решение ще бъде изпратен до компетентните дирекции в министерствата за съгласуване, заяви изпълняващият длъжността Областен управител Ж. Желязков и допълни: „Целта е да се постигне баланс между желанието на хората да плажуват и необходимостта да се пазят дюните и природата“.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: Bgtourism.bg
Снимка: Веселин Вълев

 

Следвайте  Camping.bg  в: