Плажовете Корал и Карадере бяха почистени от доброволци

08.06.2016
Плажовете Корал и Карадере бяха почистени от доброволци

През изминалите почивни дни (4-5 юни) на много места в страната имаше предвидени акции по почистване на околната среда. Някои от тях бяха индивидуално организирани от доброволци, а други се случиха под надслова на традиционното пролетно почистване на страната "Да изчистим България заедно" - кампания, организирана от bTV. Тазгодишното, шесто издание бе с фокус върху защитените територии.

Любителите на плажа Корал, който е сред трите законово определени плажове за природосъобразен туризъм, не останаха назад от хилядите доброволци на мащабната кампания на bTV. За почистването на Корал се събраха ок. 50 души, сред които 20 деца и младежи. По информация на Дневник събраните отпадъци са над 30 чувала. Любопитна подробност е, че в акцията не се е включил нито един представител на Община Царево. Вторият ден е било почистено и речното корито в южния край на плажа.

Снимки от събитието може да видите ТУК.

Видеоматериал на БНТ по темата ТУК.

От "Да спасим Иракли" отложиха с една седмица почистването на плажа Иракли заради лошото време. Така, акцията е планирана за 10-12 юни.

Снимка: Дневник

препоръчани новини

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer...