Плажът на къмпинг Лакара отличен със син флаг

14.06.2019
Плажът на къмпинг Лакара отличен със син флаг

Плажът на къмпинг Лакара получи син флаг за 2019-та година. Заливът Кутлумуси, на който се намира къмпинга беше отличен от гръцкия оператор на програмата "Blue Flag", заради своята чистота, организация, защита на природата, сигурност на туристите и т.н. Той отговаря на всички 33 критерия, които програмата изисква.

Синият флаг гарантира на гостите на къмпинг Лакара, че ще плуват в чисти води, ще бъдат защитени и заобиколени от съхранена околна среда.

Синият флаг е екологична награда, която се дава на плажове и яхтени пристанища, където се полагат специални усилия при опазването на околната среда. За да получат син флаг, управляващите тези плажове и яхтени пристанища, в т.ч. и хората, които ги посещават, трябва да изпълнят редица критерии, свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологичното образование, безопасността, услугите и удобствата им. За 2019 година са отличени общо 3 779 плажа в 45 държави.

Информация и цени за къмпинг Лакара може да видите ТУК

Нашето ревю на къмпинг Лакара ТУК


Camping.bg

Снимки: Веселин Вълев / Camping.bg и Blue Flag Global

препоръчани новини

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Марката Globe-Traveller е на пазара от 2009 година. За това кратко време тя успя да си изгради име на един от добрите...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...