Подгответе екипировката за новия сезон

21.04.2017
Подгответе екипировката за новия сезон

Преди да се отправите на първия къмпинг трип през новия сезон, трябва да се уверите, че екипировката ви е в добро състояние и в пълна готовност. Ясно е, че е не малка хамалогия да извадите всичко и да му направите проверка. Трябва да отделите специално време, да видите какво е за подмяна, какво е за почистване и след това да я приберете наново. Това обаче би ви спестило хаос в последния момент преди почивката.

1. Палатката

В края на сезона внимателно сте изчистили и сте прибрали палатката за зимата, нали? Въпреки това си струва да я извадите по-рано преди старта на сезона и да проверите дали не сте изпуснали нещо - дупки, скъсани шевове, мухъл (който може да се образува и по време на съхранение), лоша миризма, петна и други подобни неща, които ще ви дразнят по време на престоя.

2. Колчетата

Вероятно и тях сте ги почистили от калта след последното прибиране. А дали сте си спестили изправянето на кривите колчета? А почистихте ли ги и от ръждата? Една точка ръжда, която сте оставили на колчето, сега вече може да го е окислила напълно и да се нуждае от основно почистване. Затова хващайте телената четка и чука и се залавяйте на работа.

3. Въжетата, куките и ластиците

Помните ли, че ластика на пода на палатката последно се откъсна, когато го перяхте преди да я зазимите? А сменихте ли го? За да не ви се случват подобни изненади, проверете всичко наново. Може някой детайл да ви е убягнал. Например някое от въжетата да е протрито от колче и да не сте обърнали внимание в края на сезона. Сега е добър момент да го подмените.

4. Надуваемото легло

Спадаше ли миналия сезон? Нямате спомен. Проверете го сега. Напомпайте го и се отдайте на един следобед пред телевизора, излежавайки се на матрака, особено ако е дъждовно. Така хем ще ви мирише на къмпинг, хем ще ви е добре у дома.

5. Котлонът и скарата

Бяхте ли забелязали, че дюзата на котлона е запушена? А имате ли резервни бутилки газ? Проверете какво ще ви трябва за безпрепятствено готвене в кухнята през новия сезон.

6. Посудата

Помните ли, че миналия сезон имахте нужда от допълнителна купа с капак? И си бяхте казали, че трябва да си купите по-удобен органайзер за посудата. Сега е времето да помислите какво точно ще ви е нужно и да проверите пролетните промоции по къмпинг магазините.

7. Осветлението

Възможно ли е да сте забравили батериите от миналото лято във фенера и да са протекли? Или пък да ви трябва ново чорапче за газовата лампа? Проверете!

8. Мебелите

Столовете, къмпинг шкафовете и органайзерите, масата - добре ли ги опаковахте преди да ги приберете? Препоръчваме ви да ги проверите не само за дефекти, но и да ги изчистите от прахта на зимата.

9. Кутията с подправките

Имате ли си къмпинг кутия, в която държите подправки, кафе, чай, клечки за зъби, фолио за печене, салфетки и подобни дреболии, които иначе все се случва да забравите, ако не са предварително приготвени? Ако нямате - ето добър повод да си направите. А ако имате, пролетта е добро време да видите кое трябва да се подмени и с какво да допълните.

10. Аптечката

Не забравяйте да проверите годността на всяка едно лекарство по време на сезона. Ако все още не сте си направили аптечка за къмпинг, вижте нашия примерен списък тук

И след като сте проверили всичко внимателно, подменили сте каквото е имало нужда с наличните резервни части, е нужно да си допълните ремонтния комплект. Време е да се отправите към магазина или да разровите онлайн.

Camping.bg

 

препоръчани новини

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

препоръчани новини

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...