Подготви се за къмпинг с Coleman

23.06.2016
Подготви се за къмпинг с Coleman

Едва ли има опитен къмпингар, който да не е чувал за американската марка Coleman. Историята ѝ започва в далечната 1900 г. и вече над 100 години създателите ѝ се грижат до почти всеки край на света да достигне най-качественото и надеждно аутдор оборудване. 

Всичко започва, когато г-н Колман се прибира от поредния си тежък работен ден по тъмните улици на Броктън, Алабама. На витрина на затворен магазин той съзира лампа, чийто пламък е бял, силен и устойчив. За разлика от повечето лампи по онова време, които са захранвани с керосин и произвеждали жълт, неустойчив пламък с пушек, тази работела на газ. Светлината ѝ била толкова добра, че в тъмнината можело да се разчетат най-малките надписи на книги и лекарства. Колман, търговец по професия, видял голям потенциал в новата светлина, а бизнес нюхът му превърнало компанията Coleman в синоним на надеждно аутдор оборудване.

Сто години по-късно, в зората на 21 век компанията Coleman притежава няколко бранда, между които надуваемите лодки и каяци Sevylor®, спасителните жилетки Stearns®, ATV аксесоари  Mad Dog Gear®, надуваеми легла AeroBed® и т.н. Хайкинг, къмпинг, лов и риболов, плаване, гребане, плуване, офроуд – би било цяло предизвикателство да успеете да се оборудвате качествено за някоя от тези дейности без да притежавате нито един продукт на Coleman. Американският бранд предлага всичко, което ви е необходимо, за да изкарате страхотно любимите си занимания на открито.

Представяме ви 6 продукта на Coleman, които са неизменна част от почивката на къмпинг и са във фокуса на всички аутдор критици през лятото на 2016 г.

 

1.    Фенер Coleman DIVIDE+ 200 FLASHLIGHT със специална технология BatteryLock™

Всичко започва от светлината. Затова би било немислимо да отидете на къмпинг без да се подсигурите с надежден фенер. Може да избирате между газов, бензинов, на ток, на батерии, соларен и т.н. Тук избрахме да ви представим Coleman DIVIDE+ 200 FLASHLIGHT. Той е малък и компактен фенер, но въпреки това е достатъчно силен. Дължината на светлинния лъч е 200 метра, а максималната ѝ сила е 200 лумена. Този изключително лек (154 гр.), алуминиев фенер е с време на работа 35 часа, което е гарантирано благодарение на специалната технология за деактивиране на батерията против загуба на заряд, разработена и патентована от Coleman. Батериите на стандартните фенери постепенно се изтощават, дори и да не включвате устройството. Това е така, защото те продължават да се допират до контактните зони и да образуват електрически кръг. Поради тази причина Coleman създава технологията BatteryLock™, с която се завърта главата на фенера и батерията се освобождава. Технологията BatteryLock™ гарантира, че ще имате светлина тогава, когато тя ви е най-необходима. Създадената от Coleman система предотвратява корозирането и протичането на батериите, когато фенерът не се използва. Затова той е изключително практичен за употреба не само по време на приключения сред природата, но и в домашни условия.

 

2.    Детски спален чувал Coleman Glow in the Dark с изкрящи детайли за през нощта.

Когато говорим за светлина, не може да пропуснем колко необходима е тя на най-малките приключенци. През деня те са смели в стремежа си да откриват света, но нощем тъмнината донася страхът от неизвестното.  И тъй като лайтмотивът на американския производител е именно светлината, той създава специален спален чувал с изкрящи детайли на тъмно. Така лягането в палатката се превръща в забавление за малчуганите. Фосфоресциращите щампи на пчелички, които летят от фенера до изкрящия буркан на Coleman,събират светлина през деня и я отдават през нощта. Освен забавление този чувал предлага отлично ниво на топлина (комфорт +80C) в хладните летни нощи, например в планината. Външната част на чувала е изработена от полиестер, а изолационния слой е от полиестерни нишки (400 гр./кв.м.). С тези характеристики той по нищо не отстъпва на висококачествените чували за възрастни. С тегло от  1.3 кг. и размери сгънат 21 х 40 см. спалният чувал  Coleman Glow in the Dark е отличен избор за всички мъници и подрастващи с ръст до 165 см. Чувалът разполага и с L-образен цип, което го прави подходящ за използване като завивка.

 

3.    Маса  с антимикробно покритие Coleman Square Camp Table

Хигиената е не по-малко важна от светлината, особено когато се храним на открито сред природата. Имайки предвид това съображение, Coleman създава маса със специално антимикробно покритие. Скептиците биха казали, че е това е търговски трик, затова ще разкажем по-подробно как е създадено покритието. Антимикробният ефект на масата е постигнат чрез включване на специален елемент в най-горния слой на плота. Този елемент предотвратява развитието на плесени и мухъл, а също така не задържа петна и миризми, ако бъде излята храна. Почистването на плота е лесно – с влажа гъба, а антибактериалният слой е траен и не подлежи на изтъркване. Това прави масата подходяща за използване без покривка, което ще ви спести неудобството да се съобразявате с вятъра, когато сервирате.

Както става ясно от името ѝ, Square CampTable има квадратна форма (80 х 80 х 70 см.). Подходяща за използване от 4 души. Конструкцията ѝ е алуминиева. Краката се сгъват и се прибират зад плота. С тегло от 3.9 кг. и вградена дръжка за носене, тази маса е изключително практична за транспорт и съхранение, когато не сте на почивка.

 

4.    Стол Coleman Sling Chair

Почивка на къмпинг без удобен стол, в който да се излегнеш, е като да отидеш в Рим и да не видиш Папата, биха казали опитните къмпинг туристи. На пазара съществуват най-разнообразни модели къмпинг столове, които се отличават един от друг не само по цените, но и по конструкцията, здравината, удобството, обема, теглото. Изборът на подходящ стол за къмпинг може да ви се стори цяла наука, ако навлезете достатъчно дълбоко. Истината е, че когато избирате къмпинг стол, е важно да вземете предвид не само доколко ви е удобен, но и от каква материя е изработен, запарва ли, колко тежи, колко място заема, лесен ли е за транспортиране, до колко килограма издържа (Внимание! Винаги може да ви дойде на гости някой по-едър човек. Не правете компромис със столовете.)

Избрахме да ви представим стола Coleman Sling Chair. Той е от по-висок ценови клас, но предлага добър баланс от всички гореизброени критерии за стол. Ергономичният му дизайн е създаден специално за тези от вас, които усещат силно напрежение в гърба от продължителното заседяване на бюро. Високата му облегалка предлага отличен комфорт за главата. Подлакътниците му са извити за максимално удобство на ръцете и са достатъчно стабилни за подпиране при ставане. Изработен е от щадяща тялото материя (Оксфорд полиестер 600D), която е устойчива на износване, пробиване и прокъсване. Рамката е алуминиева, олекотена (3,65 кг.), но въпреки това е достатъчно здрава да издържи по-едър човек (до 113 кг.). Размерът му сгънат е 12 x 15 x 113 см., което го прави сравнително лесен за транспортиране в по-голям автомобил или кемпер.

 

5.    Тента Coleman Event Shelter

За да е в пълен комплект зоната ви за хранене в палатковия лагер, ви препоръчваме да се подсигурите с тента. Тя не само предпазва от слънцето през деня, но и от росата през вечерта. Тентата е „аксесоарът“, който завършва зоната пред палатките, дава ѝ неповторима сплотеност и събира всички на една маса. И както стана ясно, при Coleman всички опира до светлината. Затова е важно да отбележим, че тентата е най-удобното място, на което да закачите вечерното осветление. Ако закачите фенера на клон или въже над масата и отгоре няма покрив, светлината ще се разпръсва към небето. С тента тя се концентрира в една посока – над вашата зона за хранене.

Препоръчваме ви модела Event Shelter на Coleman. Той е един от най-предпочитаните на българския пазар. Вече в продължение на няколко години утвърди позициите си като най-надеждната и устойчива тента на вятър. С воден стълб на покривалото от 1000 мм и полиуретаново покритие, тя е в състояние да запази суха компанията ви за няколко часа при дъжд, ако поставите допълнителни страници. Общата площ, която ви осигурява този модел е 13,32 кв.м. (365 х 365 см), височината в най-високата точка (в центъра) е 218 см., в най-ниската (по краищата) е 169 см. Теглото на Event Shelter e 16 кг. Конструкцията е стоманена, а рейките са с маркиране за лесно сглобяване. Предвидени са въжета за допълнително обтягане и стабилизиране.

 

6.    Палатка Coleman Cortes 6 Plus

Нека да не пропускаме и най-важното – палатката. Изборът на палатка не е никак лесен, особено ако вече имате известен опит и знаете какво търсите. Тъй като тук говорим за семейно къмпингуване, избрахме да ви представим един интересен модел на Coleman. Шестместната палатка Cortes 6 plus e една от най-леките и компактни семейни палатки на българския пазар (9,2 кг., 22 х 22 х 58 см. сгъната) и се отличава с изключителна стабилност и практичност. Тя е насочена към големи, активни семейства, които търсят удобно решение, подходящо и за преходи, и за по-продължителна почивка на едно и също място. При такива изисквания е естествено да има компромис и при Cortes 6 Plus той е само един – палатката разполага само с едно помещение. Всички останали нейни екстри са на топ ниво.

Помещението е с площ от 7,6 кв.м., височината в най-високата част е 173 см., а в най-ниската – 140 см. Макар и само едно, това помещение може да се устрои по начин, по който да си осигурите удобна зона за сън на 6 души и допълнително да поставите вътре маса и столове при лошо време. Важно е да отбележим, че Cortes има малко преддверие с врата тип „щора“, в което може да поставите част от багажа и обувките.Това, което отличава тази палатка от всички останали, е иновативната вътрешна врата, която са създали американските дизайнери. В нея е вградена D-образна рейка, благодарение на която отварянето и затварянето е като на панти, а заключването става с велкро лепенка. Това решение преодолява неудобството от постоянното спускане и вдигане на ципа и влаченето на вратата по земята, когато е отворена. 

Покривалото на палатката е изработено от от WeatherTec™ - Polyester, с покритие от полиуретан и воден стълб 2000мм. Шевовете са подлепени. Подът е от допълнително заздравен полиетилен. Той има вертикални бордове, които предпазват от навлизането на влага и прах. Конструкцията е с рейки от фибростъкло, като в най-високата част се кръстосват тип иглу, за да придадат отлична стабилност.

Повече за избора на семейни палатки може да научите от Ръководство за избор на семейна палатка.

Всички посочени продукти може да намерите в магазини Sport Depot в цялата страна.

 

препоръчани новини

препоръчани новини

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...

препоръчани новини

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Приключи Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp. Проучването се проведе за пета поредна година в...