Представители на къмпинг индустрията се срещнаха с министъра на туризма

На 10 март се проведе среща в Министерство на туризма с министър Христо Проданов относно къмпинг туризма. На нея присъстваха представители на къмпинг индустрията в лицето на управителите на три къмпинга - Велико Търново, Батак и Хан Мадона, както и управителят на Camping.bg.

По време на срещата запознахме министъра на туризма с основните проблеми, които среща бранша и представихме документ с предложения за възможните им решения. Акцентираха на големия потенциал и добрите възможности за доходи, които къмпинг туризма може да генерира в България, която има чудесна природа и места за подобен тип почивка и туризъм.

От своя страна министър Проданов информира, че се работи по проект на стратегическа рамка за развитие на къмпинг туризма в България. Той заяви готовност за диалог и близко взаимодействие при обсъждане на документа и за търсене на работещи решения в сектора. 

По време на срещата Веселин Вълев от Camping.bg информира министъра, че се очаква съвсем скоро учредяването на професионална организация на собствениците на къмпинги, с която министерство на туризма официално да комуникира в бъдеще.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Министерство на туризма

 

Следвайте  Camping.bg  в: