Представители на къмпинг индустрията се срещнаха с министъра на туризма

11.03.2022
Представители на къмпинг индустрията се срещнаха с министъра на туризма

На 10 март се проведе среща в Министерство на туризма с министър Христо Проданов относно къмпинг туризма. На нея присъстваха представители на къмпинг индустрията в лицето на управителите на три къмпинга - Велико Търново, Батак и Хан Мадона, както и управителят на Camping.bg.

По време на срещата запознахме министъра на туризма с основните проблеми, които среща бранша и представихме документ с предложения за възможните им решения. Акцентираха на големия потенциал и добрите възможности за доходи, които къмпинг туризма може да генерира в България, която има чудесна природа и места за подобен тип почивка и туризъм.

От своя страна министър Проданов информира, че се работи по проект на стратегическа рамка за развитие на къмпинг туризма в България. Той заяви готовност за диалог и близко взаимодействие при обсъждане на документа и за търсене на работещи решения в сектора. 

По време на срещата Веселин Вълев от Camping.bg информира министъра, че се очаква съвсем скоро учредяването на професионална организация на собствениците на къмпинги, с която министерство на туризма официално да комуникира в бъдеще.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Министерство на туризма

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...