Премиерите на Dethleffs по време на СМТ в Щутгарт

15.01.2019
Премиерите на Dethleffs по време на СМТ в Щутгарт

В началото на 2019 г. Dethleffs буквално слага старт на ново поколение каравани, въвеждайки моделите Generation и специално създадения за употреба в зимни условия Generation Scandinavia. Специалната серия от модели включва пет нови варианта на интериорно разположение, които до този момент не се срещат в моделната гама на Dethleffs, плюс три допълнителни, специално проектирани за зимен къмпинг с наименование Scandinavia и напълно независим интериорен дизайн и зимно оборудване, включително топла вода и подово отопление.

По време на CMT 2019 Dethleffs представя за първи път на живо караваната Scandinavia 695 BQT, която е и единственият модел на Dethleffs с кухня, вградена в носа на караваната. Този модел впечатлява с атрактивно разположение на пространството и благодарение на ширината от 250 см и дължината от 765 см тя е достатъчно просторна. Той съвсем спокойно може да бъде описан като двустаен апартамент на колела, тъй като пространството е фактически разделено на две - спалня с огромно легло и баня, която се простира по цялата ширина на караваната в задната ѝ част и всекидневна с кухня в предната част. Всекидневната е обзаведена с голяма гарнитура за сядане, свободно стояща маса в средата ѝ и противоположно поставен диван, който затваря групата от мебели в кръг. Така всекидневната създава повече от достатъчно пространство петима души да се храня удобно и дори да се поглезят с меню, приготвено в просторната кухня в носа на караваната. Кухнята е сърцето на караваната. Подредбата в носа създава достатъчно пространство, свобода на движение и усещане за отворена кухня към дневната. Благодарение на стандартния прозорец, който е вграден в предната част на покрива, пространството е изпълнено с естествена светлина. Между другото, в банята прозорецът е същият.


Кухня на зимния модел Scandinavia 695 BQT в носа на караваната


Дневна на Scandinavia 695 BQT


Баня, разположена по цялата ширина на караваната Scandinavia 695 BQT


Спалня с кралско легло в задната част на каравана Scandinavia 695 BQT

Допустимата обща маса на зимния модел е 2,5 t.Generation Scandinavia BQT се предлага на цена от 37 990 евро.

Предимства на моделите Generation и Generation Scandinavia 

Всички модели на серията Generation се предлагат с цялостно серийно оборудване, което ги прави не само верен другар по време на почивка, но и постига ценово предимство спрямо подобни модели на други марки с около 4000 евро. Караваната е с врата с широчина от 70 см. и купе вход, външна облицовка от гладко бяло и индиректно амбиент осветление, което създава приятна атмосфера в интериора.

Не само високият клас серийно оборудване прави тази каравана забележителна. Това преди всичко е дизайнът, който я отличава от останалите каравани на други марки. Дизайнерите на Dethleff са възприели иновативен подход към интериорния дизайн отвъд текущата тенденция и показват изцяло нов облик на мебелите на Dethleff с нова конструкция на шкафове и врати. Резултатът е каравана, чиято модерност и интериор се открояват от досегашната програма.

Интериор и екстериор

Дизайнът на интериора е в два варианта: единият е за модела Generation и отговаря на средата, в която той се ползва, а вторият - за модела Generation Scandinavia със зимни удобства. Конструкцията на мебелите е еднаква и в двата варианта и се откроява преди всичко с новата, стесняваща се форма на покривните шкафове. Този дизайн прави интериора по-голям, без съществено да намалява пространството за съхранение.

За разлика от Скандинавия, в Generation почти не съществуват дървени декори. Клапите на покривните шкафове блестят с модерна цветова схема, която се променя от светлосив до тъмен антрацит. В допълнение, има тапицирани калъфи в модерно кафяво с подвижен, сив декоративен елемент.


Generation 465FR

От друга страна, Generation Скандинавия, която е специално проектирана и оборудвана за по-студените региони на Европа, се откроява в светъл, топъл дървесен тон, прекъснат от хромирани елементи в покривните шкафове. Предлагат се тапицерии цвят антрацит и светло сив кант.


Generation 655 RFK DS 


Generation 655 RFK DS 

От екстериорна гледна точка всички модели на Generation се вписват перфектно в моделната гама на Dethleffs и убеждават с модерен дизайн на задните светлини. В стандартното ниво на оборудване е гладка външна част, алуминиеви джанти, теглително-прикачно устройство, хромирани маневрени дръжки, Midi Heki с манивела, 70 см широка входна врата, индиректно амбиент осветление и при моделите на Generation - отопление Combi-4. При трите варианта на Generation Scandinavia се търси преди всичко зимна защита, поради което се предлагат стандартно с XPS изолация, отопляеми и изолирани маркучи за отпадните води, подгряване до гореща вода и подово отопление. Така те са перфектно оборудвани за всички сезони и региони.


Generation 465FR

Варианти на разпределение

Generation се предлага в 5 варианта на разпределение. Всеки модел е с широчина 230 см и варираща  с дължина от 570 до 630 см. Технически допустимата обща маса е 1800 кг. Трите варианта на Скандинавия обаче са с ширина 250 см и имат дължина от 650 до 765 см, така че дори и при ниски температури предлагат достатъчно пространство за цялото семейство в интериора. Технически допустимата им максимална маса е 2 t за най-малкия модел и 2,5 t за двата по-големи модела.

Общо за всички варианти на разпределение е, че те не съществуват в предишната моделна програма на Dethleffs. Те варират както по дължина, така и по ширина и така правят цялата серия Generation специална. "Разбира се, ние не преоткрихме топлата вода от гледна точка на разпределението, тъй като някои решения в подредбата на интериора вече сме ги прилагали,  но с различни размери или в други варианти", обяснява Бенджамин Шаден, ръководител на търговския отдел в Dethleffs. „За нас беше важно да постигнем нещо съвсем ново с Generation. Не само нова серия с различен дизайн, но и с разпределение, което досега не сме правили в други наши серии. Ние искаме да представим на клиентите едно изцяло ново превозно средство, което представлява нова опция за тях, но не в конкуренция с предишната ни моделна програма. Останахме верни на себе си и предлагаме разпределения за самостоятелно пътуващи двойки, за семейства, както и за приятелски двойки и компании. "

Dethleffs е производител, който е фокусиран върху няколко разпределения. Той предлага всички свои модели само в първоначално описаните варианти и дизайни на обзавеждането. Затова специалната серия Generation се предлага с крайно ниво на оборудване от висок клас при изключително атрактивно съотношение цена-качество.

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

Източник и снимки: Dethleffs
 


 

 

 

 

препоръчани новини

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

www.4play.bg е онлайн магазин за щастливи деца. Дървени детски площадки, конфигурации, пластмасови къщи, батути и...

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

След изтичане на въведеното извънредно положение къмпингите в България вече могат да приемат гости. По-долу ще...