Проект за кемпер-алея в Горна баня участва в конкурс за финансиране на Столична община

04.11.2020
Проект за кемпер-алея в Горна баня участва в конкурс за финансиране на Столична община

Проект за високотехнологичен кемперстоп наречен "Кемпер алея Горна баня" участва в конкурс за финансиране от Столична община. В рамките на няколко месеца инициативата на общината "София избира" получава граждански проекти за финансиране през 2021 г. Селекцията от предварително одобрени проекти са публикувани на сайта https://www.sofia.bg/sofia-izbira и са поставени за гласуване на столичани. Сред тях под № 25 е и този за кемпер - алеята в кв. Горна баня. Неговият автор - кемперистът Ангел Ангелов  споделя, че това е иновативен метод за настаняване на туристи чрез използване и развиване на стандартната градска инфраструктура. 

За реализация на алеята Ангел се е спрял на ул. Урал, в частта й от пресечката с ул. Планиница до площада в центъра на кв. Горна баня. Тя е павирана улица с достатъчна ширина, така че да позволява паркиране на кемпери и безпроблемното преминаване на автомобили и дори автобуси.

В проекта е предвидено реализиране на мобилно приложение, осигураване на вода, електричество и канал от сервизна колонка за всяко място, камери и други технически средства.

Разгледайте описателната част на проекта тук: http://bit.ly/CamperGornaBanya и го подкрепете на сайта: https://www.sofia.bg/sofia-izbira

Важно е да знаете, че за да гласувате следва да сте активирали локацията на устройството, включително и на браузъра и да се намирате на територията на София. Следва да посочите мобилен номер, на който ще получите текстово съобщение с код за потвърждение на избора.

"София избира" е програма на Столична община за реализация на проекти за подобряване на градската среда, предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване. Бюджетът на програмата за 2021 г. е в размер на 1 500 000 лв.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...