Проект за кемпер-алея в Горна баня участва в конкурс за финансиране на Столична община

04.11.2020
Проект за кемпер-алея в Горна баня участва в конкурс за финансиране на Столична община

Проект за високотехнологичен кемперстоп наречен "Кемпер алея Горна баня" участва в конкурс за финансиране от Столична община. В рамките на няколко месеца инициативата на общината "София избира" получава граждански проекти за финансиране през 2021 г. Селекцията от предварително одобрени проекти са публикувани на сайта https://www.sofia.bg/sofia-izbira и са поставени за гласуване на столичани. Сред тях под № 25 е и този за кемпер - алеята в кв. Горна баня. Неговият автор - кемперистът Ангел Ангелов  споделя, че това е иновативен метод за настаняване на туристи чрез използване и развиване на стандартната градска инфраструктура. 

За реализация на алеята Ангел се е спрял на ул. Урал, в частта й от пресечката с ул. Планиница до площада в центъра на кв. Горна баня. Тя е павирана улица с достатъчна ширина, така че да позволява паркиране на кемпери и безпроблемното преминаване на автомобили и дори автобуси.

В проекта е предвидено реализиране на мобилно приложение, осигураване на вода, електричество и канал от сервизна колонка за всяко място, камери и други технически средства.

Разгледайте описателната част на проекта тук: http://bit.ly/CamperGornaBanya и го подкрепете на сайта: https://www.sofia.bg/sofia-izbira

Важно е да знаете, че за да гласувате следва да сте активирали локацията на устройството, включително и на браузъра и да се намирате на територията на София. Следва да посочите мобилен номер, на който ще получите текстово съобщение с код за потвърждение на избора.

"София избира" е програма на Столична община за реализация на проекти за подобряване на градската среда, предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване. Бюджетът на програмата за 2021 г. е в размер на 1 500 000 лв.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

Второто издание на конкурса за студентски къмпинг проекти навлезе в същинската си част. От днес до 15.08.2021 г....

Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на...

Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на...

Къмпинг Оазис е един от новоизградените къмпинги във вътрешността на страната. Намира се в непосредствена близост до...