Производителят на кемпери и каравани Hymer стъпва на китайския пазар

10.09.2018
Производителят на кемпери и каравани Hymer стъпва на китайския пазар

Един от най-големите производители на кемпери и каравани в света Hymer Group прогнозира растеж на къмпинг туризма в Китай и планира да произвежда и продава продукцията си директно на местния пазар в бъдеще. Новосъздаденият консорциум с китайския партньор Loncen се предвижда да започне работа още тази година. "Виждаме, че пазарът се развива и искаме да сме там още от началото", казва изпълнителния директор Мартин Бранд за DPA.

Erwin Hymer Group има в портфолиото си любими марки, сред които Hymer, Dethleffs, Bürstner, от които продава по 1 000 превозни средства на година в Китай. Но пазарът се развива динамично и следващата стъпка пред компанията е да произвежда на място. Така ще бъде намалена себестойността на продукцията, ще се спестят транспортни разходи, вносни мита и т.н. Мартин Бранд очаква до 3-4 години компанията да произвежда по 10 000 кемпери и каравани в Китай.

От гледна точка на размера на държавата, къмпинг и караванинг индустрията в Китай е все още в зародиш. Hymer обаче очаква, че китайското правителство ще продължи да инвестира в инфраструктура и тенденцията всяка година да се откриват стотици къмпинги ще продължи и занапред. Прогнозата на експертите е, че пазарът ще достигне обем от 22 милиарда евро до 2020 година.

Първоначално консорциумът Luoyang Erwin Hymer Loncen Caravan ще произвежда кемпери и каравани с европейски дизайн. Специален дизайн за местния пазар ще се появи на следващ етап.

Hymer Group продаде 62 000 превозни средства в целия свят, на стойност 2,5 милиарда евро през фискалната 2017/2018 година. Това е с 400 милиона евро повече в сравнение с година по-рано.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: wiwo.de
Снимка: Hymer Group

препоръчани новини

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Електрическата триколка-амфибия Made in Latvia излиза на пазара през 2022 г.   Проектът Z-Triton не е нито...

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Къмпинг Къпиновски манастир е първи в шест от общо осем категории в класацията за 2021 г. Половината от всички...