Протест "Къмпинг "Орлов мост" 2

04.03.2016
Протест "Къмпинг "Орлов мост" 2

Вторият по ред протест срещу приетите изменения в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие е насрочен за 7 март 2016 г. от 18:30 ч. Той е под наслов "Къмпинг за вето" и се организира от фейсбук групата "Бетономорие". За момента ок. 1200 души са потвърдили, че ще отидат, а още над 1500 са заявили интерес. Протестиращите ще призоват президента да наложи вето на закона.

Първият протест беше на 1 март, деня в който Народното събрание гласува спорните поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Припомняме, че приетите текстове забраняват паркирането и къмпингуването на 100 м. от плажната ивица или от морския бряг, без да е въведена изрична забрана за строителство в същите зони. Така, от една страна законодателят ни поставя в ситуацията за възможно застрояване на морския бряг, след изваждане на съответното разрешително, разбира се, и абсолютна забрана за разпъването на палатка. От друга страна, липсата на легална дефиниция на термина "къмпингуване" оставя широко отворена вратата за тълкуванието му от органите на изпълнителната и съдебната власт.

Екип на camping.bg

Снимка: Фейсбук група "Бетономорие"

препоръчани новини

Премиерите на Къмпинг и караванинг експо 2021

Премиерите на Къмпинг и караванинг експо 2021

Къмпинг и караванинг експо 2021 - най-голямото събитие за годината в сферата на къмпинга, караванинга и аутдор ще...

Спечелете уикенд с кемпер и още много награди в томболата на Къмпинг и...

Спечелете уикенд с кемпер и още много награди в томболата на Къмпинг и...

Томбола със страхотни награди очаква всеки посетител на изложението Къмпинг и караванинг експо 2021. Голямата награда...