Първата румънска каравана скоро ще излезе на пазара

27.02.2017
Първата румънска каравана скоро ще излезе на пазара

В края на ноември 2016 г. един румънски стартъп печели голямата награда от местния конкурс за нови идеи Startarium 2016 и получава финансиране в размер на 70 000 евро. Името на проекта е "Трачия - фабриката за каравани" (произношението е на румънски, на английски се изписва Tracia - the caravan factory). Негови основатели са предприемачът Габриел Бугнар и архитектът Кристиян Силвиу Валентин. Те планират да инвестират наградата в производството на първите 2 каравани от марката.

romanian-caravan-tracia

Фабриката е предвидено да има 2 производствени линии - семейна и младежка. За да има възвръщаемост на инвестицията те са пресметнали, че трябва да продават най-малко 60 каравани годишно. Цената им се очаква да бъде около 10 500 евро без ДДС.

romanian-caravan-tracia

Потенциални клиенти на марката са запалени румънски туристи и бивши палаткаджии търсещи повече комфорт и разполагащи с бюджет от 13 000 евро. А ако има успех на местния пазар двамата предприемачи планират да излязат и на чужди пазари.

romanian-caravan-tracia

Караваната Трачия е проектирана за 4-5 души и има собствено тегло 900 кг. Дължината й е 5,50 м, широчината е 2,10 м, а височината отвътре е почти 2,00 м. Тя ще разполага със студена и топла вода, ще е оборудвана с баня с душ, тоалетна и мивка. В кухненската част ще има печка и хладилник, а също така и отоплителна система и резервоари за чиста и мръсна вода.

romanian-caravan-tracia

Като допълнително оборудване ще се предлага климатик, соларни панели, Wi-Fi, телевизор със сателитен приемник и задна камера.

"Като завършим с дизайна ще произведем прототип, който да бъде тестван и одобрен. След това, на база на този прототип ще започнем серийно производство", казва Габриел Бугнар.

Остава само да им пожелаем успех.

Снимки: traciacaravan.ro

Camping.bg

препоръчани новини

Точно 2 месеца до Къмпинг и караванинг експо 2019

Точно 2 месеца до Къмпинг и караванинг експо 2019

Подготовката на второто издание на Къмпинг и караванинг експо тече с пълна сила! То ще се проведе за поредна година...

Как според БАН трябва да се нарича къмпингуването извън къмпинги

Как според БАН трябва да се нарича къмпингуването извън къмпинги

Походът на властта срещу дивото къмпингуване в България и особено по морето натовари почивката под звездите извън...