Първият термален SPA къмпинг на Балканите е в България

31.01.2019
Първият термален SPA къмпинг на Балканите е в България

Първият къмпинг у нас със собствен термален СПА център се готви да отвори врати през 2019. Той се намира не другаде, а в СПА столицата на България и Балканите - Велинград. 

Разговаряме лично със собствениците му – млади, амбициозни и предприемчиви съпрузи, които са изчели и проучили всичко за къмпингите в Европа, за да осъществят проекта. Концепцията са заимствали от алпийските къмпинги в Австрия и с гордост споделят, че това ще е най-новият и модерен къмпинг у нас, който напълно отговаря на всички изисквания за най-висока категоризация. Предстоят още малко довършителни строителни работи и обзавеждане, за да бъде пуснат в експлоатация. Предвиждат да работи целогодишно.

"Спа къмпинг Велинград" е разположен на площ от 6 дка, предлага 36 места за настаняване на кемпери, каравани и палатки и както казахме - собствен термален СПА център. Намира се на 15 мин. пешеходно разстояние от центъра на града в посока Юндола. Заобиколен е от горска растителност, която създава усещането за уединение и тишина сред природата. 

Молим да ни разкажат по-подробно за мястото. Започват не с описание на техническите параметри на удобствата, а с "На вратата гостите ще бъдат топло посрещани и приветствани в специално изградената рецепция, оборудвана с компютър, принтер и офис за обслужване на клиентите."  По всичко личи, че в сърцето на това място е поставено отношението към гостите.

СПА центърът ще бъде захранван с прясна минерална вода от един от най-лечебните извори във Велинград. Той ще предлага два вида сауни, парна баня, вътрешен топъл басейн, студен шоков басейн, стая за релакс, душове, съблекални и масажен кабинет. "За тези, които искат да изпитат напълно удоволствието от Спа центъра, ще ви издадем малка тайна - ще има специален чаен бар с традиционни билки за района.", продължават собствениците, отново с мисъл за детайлите на върховното изживяване, доближаващо се до най-добрите глемпинги.

Три са външните басейни оборудвани с шезлонги и чадъри - един детски и два по-големи с различна температура на минералната вода, единият от които е с хидромасаж и изградени лежанки. Всички басейни ще работят целогодишно без прекъсване. 

Създателите на СПА Къмпингът са опознали нуждите на почивката на къмпинг в най-големи детайли. Помислили са за най-малките тънкости на целогодишното къмпингуване. Местата за настаняване започват с размери от 8 х 7 м до 9 x 7м, като са частично с трева, частично чакълирани и валирани - за да няма затъване и подгизване при дъждовно време и сняг. Също така, гостите ще могат да се възползват от голяма механа с напълно оборудвана кухня, където сами да приготвят ястията си и да се събират с приятели. Уютът ще е гарантиран от голяма родопска камина и перфектна гледка към планината през френските прозорци. За студените месеци, на долно ниво в сградата ще бъде разположена зала за игра - тенис маса, настолни игри, както и вътрешен детски кът. А за лятното време за най-малките гости е изграден външен детски кът. Игрището за тенис корт е другата отличителна черта на къмпинга. 

Спа къмпниг Велинград ще предлага всички стандартни удобства - ток и вода до всяка къмпинг единица, безплатен интернет (wifi), зона за миене на съдове, с пералня и сушилня за дрехи, санитарни възли и бани.

Самият къмпинг няма да разполага със собствен ресторант, но в непосредствена близост гостите ще могат да избират измежду няколко заведения за хранене - "има за всеки вкус и нагласа", както ни споделят с усмивка.

,В случай, че моделът на първия СПА къмпинг в България се окаже печеливш, собствениците му са готови да разширят терена с допълнителни 4 дка. Мястото ще се превърне в истински рай на земята - през него минава рекичка, и това го доближава максимално до непокътнатата свобода на природата, облагородена със съвременни удобства по естествен начин.

 

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

препоръчани новини

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите в България започва работа по изработка на своя собствена система за категоризация на...

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

Къмпинг АйлякЪ е един от новите къмпинги в България. Официално започва да приема гости през 2020 година и постоянно...