Първи снимки на VW California 6.1

04.08.2019
Първи снимки на VW California 6.1

След като миналия месец Volkswagen анонсираха появата на California 6.1, на база на фейслифта на вана си T6.1, сега дойде ред и на фотогалерията. Германският производител публикува снимки на новия си модел кемперван, както и даде повече детайли за дизайна и оборудването му. California 6.1 ще бъде показана пред публика за първи път по-късно този месец на изложението Caravan Salon в Дюселдорф (31 август - 8 септември). Тогава се очаква да излезе и официална информация за цената.

Веднага прави впечатление променения дизайн на предницата, но новостите не свършват само с това. Освен някои технически подобрения, вътре California 6.1 ще бъде оборудвана с нови дръжки в кухнята и шкафовете, както и подобрени възможности за затъмняване на прозорците.

California 6.1 ще се предлага в три нива на оборудване: Beach, Coast и Ocean. Основните разлики между тях са в кухненското оборудване, механизма за отваряне на покрива и остъкляването на купето.

Най-ниското ниво California Beach няма кухня и е оборудвана с ръчен механизъм за отваряне на покрива и единични стъкла. От своя страна California Coast разполага с кухня, а топ версията California Ocean освен кухня има и електрохидравлична система за отваряне на покрива и двойно остъкляване. Тя има още и LED дневни светлини и хромирани елементи.

Малко повече и за интериорните новости в California: обновените кухни на моделите Coast и Ocean вече имат и допълнителни двойни USB букси и алуминиеви дръжки на всички врати. Новост са и пуш-бутоните за отваряне на капаците на мивката, котлоните и хладилника. Налични са и две нови разцветки на мебелите - светъл дъб и тъмно графитено сиво.

Освен новостите в дизайна California 6.1 има подобрения и в комфорта. Така например подпокривното легло с размери 1,20 х 2,00 м вече ще бъде оборудвано с още по-удобен матрак и LED осветление с контролиране на яркостта. Задната част на основното легло ще може да се повдига на различни нива и така да го превръща в удобно място за четене.

Всички важни настройки на новия VW California 6.1 ще бъдат достъпни на новия контролен дисплей над главата на водача. Дисплеят от предходния модел сега е заменен от голям тъчскрийн с повече функции и цветни графики. От него ще има достъп до разнообразни функции, сред които: работата на хладилника и интериорното осветление. Новата функция за нивелиране дава полезна информация за положението на California на мястото за нощувка. От същия дисплей се контролира отваряемия покрив и притока на въздух в купето.

California 6.1 ще разполага с онлайн инфотеймънт система MIB3 с интегрирана eSIM. Тя има две версии: Discover Media с 8-инчов дисплей и Discover Pro с 9,2-инчов. Системата може да изпълнява гласови команди, а новият интерфейс "App Connect" стриймва безжично "Apple Music" и "Spotify". Приложения като "Google Maps" и "Mediathek" могат също да бъдат интегрирани към системата MIB3 посредством връзка с Bluetooth.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Volkswagen

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...