Първи снимки на VW California 6.1

След като миналия месец Volkswagen анонсираха появата на California 6.1, на база на фейслифта на вана си T6.1, сега дойде ред и на фотогалерията. Германският производител публикува снимки на новия си модел кемперван, както и даде повече детайли за дизайна и оборудването му. California 6.1 ще бъде показана пред публика за първи път по-късно този месец на изложението Caravan Salon в Дюселдорф (31 август - 8 септември). Тогава се очаква да излезе и официална информация за цената.

Веднага прави впечатление променения дизайн на предницата, но новостите не свършват само с това. Освен някои технически подобрения, вътре California 6.1 ще бъде оборудвана с нови дръжки в кухнята и шкафовете, както и подобрени възможности за затъмняване на прозорците.

California 6.1 ще се предлага в три нива на оборудване: Beach, Coast и Ocean. Основните разлики между тях са в кухненското оборудване, механизма за отваряне на покрива и остъкляването на купето.

Най-ниското ниво California Beach няма кухня и е оборудвана с ръчен механизъм за отваряне на покрива и единични стъкла. От своя страна California Coast разполага с кухня, а топ версията California Ocean освен кухня има и електрохидравлична система за отваряне на покрива и двойно остъкляване. Тя има още и LED дневни светлини и хромирани елементи.

Малко повече и за интериорните новости в California: обновените кухни на моделите Coast и Ocean вече имат и допълнителни двойни USB букси и алуминиеви дръжки на всички врати. Новост са и пуш-бутоните за отваряне на капаците на мивката, котлоните и хладилника. Налични са и две нови разцветки на мебелите - светъл дъб и тъмно графитено сиво.

Освен новостите в дизайна California 6.1 има подобрения и в комфорта. Така например подпокривното легло с размери 1,20 х 2,00 м вече ще бъде оборудвано с още по-удобен матрак и LED осветление с контролиране на яркостта. Задната част на основното легло ще може да се повдига на различни нива и така да го превръща в удобно място за четене.

Всички важни настройки на новия VW California 6.1 ще бъдат достъпни на новия контролен дисплей над главата на водача. Дисплеят от предходния модел сега е заменен от голям тъчскрийн с повече функции и цветни графики. От него ще има достъп до разнообразни функции, сред които: работата на хладилника и интериорното осветление. Новата функция за нивелиране дава полезна информация за положението на California на мястото за нощувка. От същия дисплей се контролира отваряемия покрив и притока на въздух в купето.

California 6.1 ще разполага с онлайн инфотеймънт система MIB3 с интегрирана eSIM. Тя има две версии: Discover Media с 8-инчов дисплей и Discover Pro с 9,2-инчов. Системата може да изпълнява гласови команди, а новият интерфейс "App Connect" стриймва безжично "Apple Music" и "Spotify". Приложения като "Google Maps" и "Mediathek" могат също да бъдат интегрирани към системата MIB3 посредством връзка с Bluetooth.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Volkswagen