Работи и пътувай с каравана

Здравко Дамянов е собственик на 30 годишна каравана. С много труд, разчитайки на двете си ръце, я превръща в комфортен офис и „дом на колела“ за почивка и пътешествия по-близо до природата. Така съчетава работата с пътуването и практикуването на любимите му хобита.

Караваната е сбъднато желание на Здравко от неговото детство. „Открадвайки“ я от баща му, посвещава много време и усилия за ремонт и реновиране на малкото пространство, което да е удобно за работа, но и подходящо за къмпингуване.

Здравко се занимава с фотография и видео заснемане, въпреки че е възпитаник на висшето военно училище във Велико Търново. Страстта му е документалната фотография, но основно създава аудио-визуални материали за събития и фестивали. Изкарва хляба си и с продуктова фотография.

Здравко вярва, че когато даваш и споделяш това, което имаш, знаеш и можеш, получаваш повече. Въпреки че е интроверт, се престрашава да застане пред камера и да започне собствен YouTube канал, в който споделя опита, придобит покрай ремонта на караваната, за да вдъхнови други хора и да им помага в избора при покупка на каравана. Така без да знае се превръща в инфлуенсър в една много тясна ниша.