Разбит кемпер и загинали в катастрофа по време на рали за суперколи в Италия (видео)

Разходка на богаташи със суперколи на остров Сардиния завърши със зловещ инцидент, в който участват Lamborghini Huracan, Ferrari California и кемпер, предаде Automedia.bg. Катастрофата е заснета от движещ се по-назад автомобил. Загинали са двама души, други са пострадали.

Суперколите пътуват по еднолентов път в южната част на острова. Във видеото се вижда как мощните автомобили си пробиват път през трафика, като шофьорите им изпреварват на непрекъсната осева линия, като навлизат в лентата за насрещно движение.

Първите автомобили в кадър са Ferrari F8 Tributo и Roma, които задминават колата, в която се намира камерата. След това две Lamborghini Huracan – бяло и синьо, правят същото, като шофьорът на автомобила с камерата явно намалява, за да ги улесни. Ситуацията обаче се изменя за секунди, тъй като отзад се появяват още две Ferrari - California и 296 GTB.

В този момент намиращите се най-отпред F8, Roma и първият Huracan изпреварват кемпера. Синьото Lamborghini изчаква за малко, преди да започне маневрата, като това дава възможност на появилото се отзад California да опита двойно изпреварване. Шофьорът на синия Huracan обаче явно не очаква това и се измества наляво. Следва сблъсък между две италиански суперколи, след който Lambo-то се удря в задната част на кемпера. Кемперът отскача и се завърта на 90%, преобръща се, докато спортният автомобил излита от пътя.

Във видеото не се вижда какво се случва с другата кола, замесена в катастрофата, но местният Sardinia Post съобщава, че в кабриото се е возила семейна двойка от Швейцария – 67-годишен шофьор и 63-годишната му съпруга. След удара Ferrari-то се преобръща и се запалва, като хората в него са загинали. Според информацията при инцидента има и няколко ранени – семейна двойка от Индия, която е пътувала в синия Huracan, както и шофьорът и пътниците в кемпера, които са от Северна Италия. Полицията все още разследва катастрофата.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: Automedia.bg
Заглавна снимка: autonews.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в: