Руско-германският отговор: Газель кемперван

08.06.2018
Руско-германският отговор: Газель кемперван

Този кемперван привлича интерес отдалече на изложението Caravanex в Москва заради цветовете си. След като го приближават обаче, повечето хора остават изненадани: Това е Газель!

Историята на създаването му е любопитна. Всичко започва от един обикновен бял бус. По поръчка на руската компания GT-Camp той е изпратен за Германия към известните професионалисти за оборудване на кемпери - компанията Reimo. Германците правят проект, който след това и изпълняват. Проектът, между другото е закупен от GT-Camp и в бъдеще такива кемперванове могат да бъдат произвеждани и в Русия.

Ето какво са направили Reimo с Газель:

От дясната страна е поставен подвижно стъпало, което същевременно е и място за съхранение, например на обувки. Стъпалото не е много удобно за вдигане отвътре, затова разработчиците обещават да го направят с електрическо задвижване.

Салонът вътре е с капацитет за настаняване на до четирима души и с мисъл за най-малките детайли. Има широки меки седалки и сгъваема маса. Седалката на шофьора и двойната до него се завъртат. Когато е време за сън, седалките лесно се трансформират в две единични легла с дължина от по 2 м.

Второто легло е двойно (176x140 см) и на специална платформа в задната част на вана. Под него е разположен просторен багажник с отделения. В централната част има кухненски бокс с мивка и газов котлон, срещу които е банята с тоалетна и душ. Предвидена е и възможност за директно външно свързване към вода и газ.

В купето има изпипани малки неща, като контурно LED осветление и телевизор, както и климатик и отопление. Стените на вана са допълнително изолирани, което позволява използването му целогодишно.

Въпреки цялото обзавеждане теглото на Газель е под 3,5 тона, т.е. може да се шофира с книжка категория В.

Кемперванът е с цена от почти 3 000 000 рубли (ок. 41 000 евро).

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: AutoReview.ru

препоръчани новини

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer...