Руско-германският отговор: Газель кемперван

08.06.2018
Руско-германският отговор: Газель кемперван

Този кемперван привлича интерес отдалече на изложението Caravanex в Москва заради цветовете си. След като го приближават обаче, повечето хора остават изненадани: Това е Газель!

Историята на създаването му е любопитна. Всичко започва от един обикновен бял бус. По поръчка на руската компания GT-Camp той е изпратен за Германия към известните професионалисти за оборудване на кемпери - компанията Reimo. Германците правят проект, който след това и изпълняват. Проектът, между другото е закупен от GT-Camp и в бъдеще такива кемперванове могат да бъдат произвеждани и в Русия.

Ето какво са направили Reimo с Газель:

От дясната страна е поставен подвижно стъпало, което същевременно е и място за съхранение, например на обувки. Стъпалото не е много удобно за вдигане отвътре, затова разработчиците обещават да го направят с електрическо задвижване.

Салонът вътре е с капацитет за настаняване на до четирима души и с мисъл за най-малките детайли. Има широки меки седалки и сгъваема маса. Седалката на шофьора и двойната до него се завъртат. Когато е време за сън, седалките лесно се трансформират в две единични легла с дължина от по 2 м.

Второто легло е двойно (176x140 см) и на специална платформа в задната част на вана. Под него е разположен просторен багажник с отделения. В централната част има кухненски бокс с мивка и газов котлон, срещу които е банята с тоалетна и душ. Предвидена е и възможност за директно външно свързване към вода и газ.

В купето има изпипани малки неща, като контурно LED осветление и телевизор, както и климатик и отопление. Стените на вана са допълнително изолирани, което позволява използването му целогодишно.

Въпреки цялото обзавеждане теглото на Газель е под 3,5 тона, т.е. може да се шофира с книжка категория В.

Кемперванът е с цена от почти 3 000 000 рубли (ок. 41 000 евро).

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: AutoReview.ru

препоръчани новини

Camping.bg започна работа по къмпинг картата на България за 2020 г.

Camping.bg започна работа по къмпинг картата на България за 2020 г.

Екипът на Camping.bg вече работи усилено по подготовката за печат на къмпинг картата на България за 2020 година....

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Приключи Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp. Проучването се проведе за пета поредна година в...