Светът на караванинга: новото за 2018 г. на изложението в Лайпциг

19.11.2017
Светът на караванинга: новото за 2018 г. на изложението в Лайпциг

Изложението Touristik & Caravaning в немския град Лайпциг за 27-ми път ще събере почитателите на караванинга и къмпингуването на едно място през есента. Това е третото по мащаб събитие в Европа (след Караван-салон Дюселдорф и СМТ в Щутгард) със специална насоченост към пътуванията с къщи на колела, къмпингуването и живота на открито. Каравани, кемпери, кемперванове, луксозни лайнъри и много други ще бъдат представени на площ от 35 000 кв. м. от 22 до 26 ноември 2017 г. в панаирната палата на саксонския град. Производители и търговци от цяла Европа и отвъд ще представят най-новите модели за 2018 г. Посетителите ще намерят необятна информация за екипировка, оборудване, техника, места за настаняване, дестинации и всичко свързано с живота на колела.

От компактно до луксозно

Гостите на Touristik & Caravaning ще открият абсолютно всякакви решения в областта на караванинга - от миниатюрни къщи на колела, през семейни возила до абсолютен лукс и офроуд модели. Тук те ще могат да ги разгледат, тестват, сравнят и закупят.

Компактните модели се радват на голям интерес, защото са все по-добре приложими в ежедневието, дори извън времето на дълъг път. Те са чудесно решение не само за начинаещи караванери, но  и за напредналите, които търсят гъвкава алтернатива. Преобразуващи се ванове и полуинтегрирани кемпери  на марките Adria, Pössl, Pilote и VW могат да бъдат открити в зала 3 на панаирната палата.

Кемперите с алковен са предназначени за семейства. Те предлагат по-голям пространствен капацитет, гъвкав интериор и допълнително пространство за багаж. Създадени да бъдат компактни, този тип кемпери същевременно разполагат с редица екстри в оборудването и висок комфорт на пътуване. В зала 3 посетители ще могат да видят моделите Activa One, Terrestra, Profila и Integra Line на Eura Mobil, които тази година са представени като част от групата на Тригано. Други модели в този сегмент са на производителите Dethleffs, Hobby und Sunlight, които ще имат готовност на място за цялостни оферти и решения.

Concord ще представи своите премиум модели за следващия сезон за първи път на ТС. Новият флагман, Centurion 1060, ще се превърне в еталон за луксозните лайнери от висок клас. С дължина 12 метра и маса от 26 тона той постига почти всичко, което е технически осъществимо. Centurion 1160 GSI ще бъде представен в Стъклената зала. Concord предлага и по-компактни модели - Charisma 900L или Carver 840. Credo 791 е най-малкият от луксозния клас на производителя. 

Техника и оборудване

Зала 1 на панаирната палата е наречена Технологичния остров на ТС. Тук ще намерите необходимите ви експерти, които да ви посъветват как сами да подобрите къщите си на колела. Alde Германия е нов изложител на ТС, предлагащ аксесоари и монтажни материали за отоплителни системи в кемпери и каравани. Lamilux Composites също е представен на ТС за първи път. Той е основен доставчик за повечето известни производители на каравани на фазерни пластмаси и плоскости за стени, покриви, подови конструкции, задни врати и подови покрития. Като класически участник в панаира, Lamilux цели да влезе в пряк контакт с караванерите.

Трендове в караванинга

Караванингът процъфтява. Първата половина на 2017 г. отново приключи с рекорд за пазара на автомобили за свободното време: Според CIVD около 42 000 моторни превозни средства и каравани са регистрирани в Германия през първата половина на 2017 г. - почти 5 000 автомобила повече в сравнение със същия период на миналата година и повече от всякога в половината година. В сегмента на караваните новите регистрации са се увеличили с около 1600 бройки в сравнение с първата половина на 2016 г. и с около 3200 души в сегмента на автомобилостроенето. (Източник: www.civd.de, 02.08.2017).

Camping.bg

препоръчани новини

Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Carthago е един от малкото производители, който от създаването си до сега е фокусиран само и единствено в...

Нараства делът на ползвателите на кемпери и каравани в България

Нараства делът на ползвателите на кемпери и каравани в България

През 2018 г. се наблюдава нарастване на дела на ползвателите на кемпери и каравани в страната. Това показват...