СМТ 2019: най-голямото туристическо изложение в Германия

09.01.2019
СМТ 2019: най-голямото туристическо изложение в Германия

CMT е едно от най-големите туристически изложения в Европа. Тази година то ще се проведе от 12 до 20 януари в панаирната палата на Щутгарт, Германия. По време на изложението Къмпинг.бг ще представи Къмпинг картата на България за 2019 г. в специално издание на немски език.

Зад абревиатурата CMT стои Camping Motor Touristik. Изложението е със специална насоченост към къмпингуване, кемпери и каравани и туризъм. В началото на всяка нова година то се явява първото и най-важно изложение за Европа, което очертава тенденциите и новостите в туристическия сектор и по-специално в къмпинг туризма. Всяка година в него участват над 2100 изложителя от над 100 държави. Тук се случва и най-голямото караванно шоу на Стария континент. Тази година то ще събере на едно място повече от 850 къщи на колела и ще представи множество премиери на водещи производители.  

Освен новостите в сектора, СМТ е и мястото, където стотици хиляди души намират информация за дестинации, екипировка и оборудване и възможности за развлечение в свободното време. Изложбената площ се простира на над 10 000 кв. м. в 10 зали. Българският щанд ще бъде разположен в зала 4 под номер 4D71. На него всички любители на къмпинг туризма от цял свят ще могат да получат безплатно Къмпинг картата на България, в която участват 22 български къмпинга, 7 български търговеца на къмпинг и караванинг оборудване и аксесоари, 2 български дружества за отдаване на кемпери под наем и една туристическа агенция, ориентирана към приключенския туризъм. Ексклузивен партньор на Къмпинг.бг в създаването на картата е къмпинг Къпиновски манастир.

Освен да се докоснат до най-новите модели кемпери и каравани за 2019 г., посетителите на СМТ ще намерят богата информация за дестинации от целия свят и ще могат да планират почивката си. През 2019 г. партньорски къмпинг регион на изложението е Каринтия, Австрия. Други водещи партньори са Аутдор Баден-Вюртемберг и Bundesgartenschau 2019  в Хайлброн. 

В двата уикенда на експото са предвидени разнообразни тематични събития. През първия уикенд (12-13 януари) темата е колоездене, велопреходи, походи и приключения. Вторият уикенд (19-20 януари) е посветен на голф и уелнес туризма и пътуванията с круиз и кораби. По време на цялото изложение ще има ваканционно кино, богата развлекателна програма, тестове на екипировка и оборудване, мултимедийни презентаци и др.

Представител на екипа на Къмпинг.бг ще бъде на място и ще следи изложението специално за българската публика. Бъдете на линия, за да не пропуснете най-големите новости в къмпинг и караванинг сектора за 2019 г.!

Текст: Цветомира Цоцова
Къмпинг.бг

 

 

препоръчани новини

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Второто издание на Къмпинг и караванинг експо отчете над 50% ръст на гостите спрямо 2018 г. То се проведе в...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...