Созопол с номинация за най-добра европейска дестинация за 2017 г.

14.08.2016
Созопол с номинация за най-добра европейска дестинация за 2017 г.

Созопол е номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017 година от организацията European Best Destinations, съобщи Министерство на туризма.

За 2016 г. Пловдив спечели трето място във финалния тур на класацията, като е предвождан от хърватския Задар и гръцката Атина. В класацията участват 20 дестинации за градски и ваканционен туризъм. Други отличени като най-добри дестинации на Европа за 2016 г. са Нант, Азорски острови, Париж, Нови Сад, Брюксел, Котор, Милано, Прага, Рим, Виена, Мадрид и Никозия.

European Best Destinations (EBD) е европейска организация със седалище в Брюксел, която се фокусира върху развитието и промотирането на културата и туризма в Европа. Тя работи в партньорство с EDEN мрежата и с всички водещи европейски туристически офиси и покрива над 355 дестинации в Европа. От 2009 г. EBD си партнира с туристическите представителства в цяла Европа и акцентира върху едни от водещите дестинации на стария континент на уебстраницата си и в социалните мрежи. Определен за Best European Destination 2016 е хърватския град Задар.

Camping.bg

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...