Стартира "Европейско екстремно кемпер приключение"

26.09.2022
Стартира "Европейско екстремно кемпер приключение"

Пътуването с кемпер из Европа, обикалянето и откриването на красиви и тайни места е мечта на мнозина. Tototravel.it, благодарение на сътрудничеството с производителя на кемпери Malibu GMBH & CO, започна голямо предизвикателство: да се пресече цяла Европа, буквално „надлъж и шир“ само за 20 дни!

Целта е да се посетят всички европейски крайни точки с кемпер: най-източната, най-северната, най-южната, най-западната, минавайки през центъра, най-ниската и най-високата. В пътуването ще се включат и няколко гъсеници, които се очаква да се трансформират в пеперуди точно навреме, за да бъдат освободени на финалната дестинация!

Това приключение издига на европейско ниво скорошното такова, известно като „20 Regioni – 20 Giorni = Impatto 0“. То включваше посещение на всички 20 италиански региона само за 20 дни, пътувайки изключително с малък електрически скутер, заедно с гъсениците, за да бъдат освободени на крайната дестинация, като пожелание за рестартиране на обществото след Covid-19. Видео от него може да гледате ТУК.

Кемперът, избран за новото приключение из Европа, е Malibu I 430 LE. Той притежава всички отличителни характеристики на новата линия Malibu GENERATION M - комфорт без компромиси.

Malibu-то ще бъде управляван от Салваторе Малиоци, специалист по маркетинг в туризма и писател, повече от 25 години пътува по света и посетил над 100 дестинации, преживявал множество приключения в дивата природа и даже в околоземна орбита.

Пътуването започна на 25 септември от най-източната точка (Virmajärvi във Финландия, на границата с Русия), за да обиколи цяла Европа, преминавайки по следния маршрут: 

► Най-източната точка на Европа 31° 35′ E – Virmajärvi (Финландия): на руската граница - най-източната точка на континентална Европа;

► Най-северната точка на Европа 71° 11′ 08″N – Knivskjellodden (Норвегия);

► Най-ниската точка дело на човека – 293 м под морското равнище: Tagebau Hambach (Германия), голяма открита въглищна мина; 

► Географският център, 49°50′35″N 9°54′07″E: Гадхайм (Германия), място на геодезическия център на ЕС;

► Най-високата, 4810 метра; – Монблан (Италия) най-високата планина в Европа;

► Най-ниската естествена – 10 м под морското равнище: Etang de Lavalduc (Франция), естествена соленоводна лагуна;

► Най-западната точка на Европа, 9° 30' W – Cabo da Roca (Португалия): най-западната точка на цялата евразийска суша

► Най-южната точка на Европа: 36° 0’ 15” N – Пунта де Тарифа (Испания): югоизточният край на бивш остров, известен като Исла де Тарифа, сега свързан със сушата чрез път

САМО за 20 дни!

Най-отдалечените географски точки на „Европа“ зависят от определението на нейната територия. В този случай говорим за континенталния Европейски съюз, тъй като така е дефинирана „Европа“ по време на пандемията.

Маршрутът е дълъг над 9 000 км и Салваторе ще трябва да шофира стотици часове.

Гъсениците (Pieris brassicae и Papilio Machaon) ще бъдат освободени като пеперуди на мястото на пристигане в сътрудничество с Ентомологичен екип, които често работят с Tototravel.it.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: Malibu GMBH & CO

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...