Стартира класацията на къмпингите в България за 2019 г.

12.08.2019
Стартира класацията на къмпингите в България за 2019 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2019 .стартира. Тя се провежда за пета поредна година от Camping.bg в партньорството на верига спортни магазини SportDepot и с любезното съдействие на маркетингова агенция MarketLinks. 

До края на месец септември любители на къмпингуването ще могат да гласуват в онлайн анкета-класация, чрез която да излъчат най-добрите къмпинги в България в 8 категории:

  1. Любим къмпинг на българите на българското Черноморско крайбрежие
  2. Любим къмпинг на българите във вътрешността на страната
  3. Най-добър къмпинг в категория "Хигиена и поддръжка"
  4. Най-добър къмпинг в категория "Удобство на къмпинг местата"
  5. Най-добър къмпинг в категория "Допълнителни услуги и забавления"
  6. Най-добър къмпинг в категория "Снабденост, хранене и пазаруване"
  7. Най-добър къмпинг в категория "Подобрения и развитие"
  8. Най-добър къмпинг в категория "Локация и околна среда"

След обявяването на официалните резултати в края на месец септември, всеки от къмпингите с призово място ще получи официална отличителна грамота от Camping.bg, а трима от гласувалите ще спечелят награда от верига спортни магазини SportDepot на лотариен принцип.

За изминалите 4 години Класацията #BestBGcamp очерта важни тенденции в развитието на къмпинг туризма у нас и даде стимул на много от българските къмпинги да се развиват, да станат по-конкурентоспособни, да подобряват условията и да се борят за по-висока потребителска оценка.

Класацията има и проучвателен характер. Тя цели да разкрие каква е нагласата на българите към родните къмпинги, кои са факторите, които предопределят избора на място за къмпингуване, каква цена са склонни да платят къмпингуващите и кой е обичайният им начин на почивка на къмпинг. Също така, ще бъдат очертани основните проблеми за развитието на къмпинг туризма в България. Статистическите данни от проучването азкриват и социо-демографските характеристики  на къмпингарите, и не на последно място - избират ли тези хора да къмпингуват и в чужбина, къде и какво ги привлича натам. Събраните данни от 2019 г. ще бъдат анализирани и съпоставени с тези от предходни години.

Ако желаете да станете част от проучването и да се включите в анкетата, споделяйки информация за опита си, попълнете я ТУК. Всички участвали имат шанс да спечелят награда от верига магазини SportDepot на лотариен принцип!

Анкетата ще бъде отворена за гласуване до края на септември.

 

Camping.bg

препоръчани новини

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Ботуша е сред новоизградените къмпинги на северното ни Черноморие. Намира се в местност Иканталъка, на 15 мин. с...

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

След изтичане на въведеното извънредно положение къмпингите в България вече могат да приемат гости. По-долу ще...