С Бебета на път в подкаста Camp to Joy - Епизод 2

Споделеното пътешествие, къмпинг преживяване, трекинг в планината или колоездене е по-пълноценно и по-емоционално. Ако е в компанията на децата ти е повод за подражание и щастие. Такова е пътуването с бебе, а вече и с по две, за Вики и Нели - нашите събеседнички във втори епизод на подкаста Camp to Joy.


Необходимостта да пътуваш

Страстта към пътешествията е инжектирана у Вики и Нели още в детството. Разбира се, за двете по различен начин, но с еднакъв резултат – събира ги след години, за да постави началото на красиво приятелство и списването на един блог. Изненадващо се запознават не покрай пътуване, а покрай появата на първите им деца Ида и Явор. Днес споделят преживявания близо до природата и пътувания заедно, както и с други млади родители в блога им – Babies on the Road. Към тях се присъединява и Биляна - майка на Дария и пламенна пътешественичка. Семейството на Бебета на път нараства през петте години от създаването на блога с Вихрен, Емил и Давид и с голямата аудитория от привърженици в социалните мрежи. Да не забравяме и партньорите на Вики, Нели и Биляна, които споделят хобито на своите половинки, че и дори някои са по-страстни пътешественици от жената до тях.

Водени от любопитство към света, от жажда за знания и любов към природата пътуват, къмпингуват, карат колела, правят дълги преходи в планината и почти винаги с децата.


 

С бебе на път

За Вики и Нели е напълно естествено. Много лесно осъществимо и поради факта, че и двете избират да бъдат „бебеносещи“ майки. Това им дава голяма свобода, докато се грижат за децата си, както и възможността да се придвижват по-лесно и по-бързо заедно с бебето в разнообразна среда – от града до високо в Алпите, например. Това е и един от съветите им за по-приятно пътуване с малко дете, особено, ако се налага полет със самолет. За опита, за уроците научени на принципа проба - грешка с бебе на път, за приятните изживявания и за трудните моменти, които не спестяват, двете майки разказват пред нас във втори епизод на подкаста Camp to Joy (линк към Google podcast, например) и пишат в блога си.


 

Щастливите родители отглеждат по-спокойни и уверени в себе си деца

Гостенките ни са категорични в това твърдение. Смятат, че ако родителите след появата на детето или децата продължат да правят онова, което ги е събрало като двойка и което най-много обичат, то децата усещат удовлетвореността и щастието на своите родители и растат в хармонична среда. В нея израстват по-уверени и по-бързо и лесно, опознаващи света около тях. Затова Вики и Нели не чакат дълго време след раждането на Ида и Явор, за да тръгнат отново на път. В подкаста споделят, че колкото по-бързо младите родители се престрашат да направят тази крачка, толкова по-решителни и сигурни в себе си ще бъдат занапред.


С бебе на къмпинг

Свободата да бъдеш по-близо до природата, да пуснеш малкото дете на воля да изследва света около него, да се преместваш от един къмпинг в друг и така да посещаваш повече места през семейната ваканция, вместо да пребиваваш в затворен комплекс, привлича двете млади майки към къмпингуването. Откриват, че добрата организация на багажа за къмпинг (особено, ако вземеш и акумулаторна прахосмукачка за палатката) прави престоя с малки деца в него чудесен.

Какво още им е помагало, за да бъде къмпинг преживяването пълноценно и приятно, споделят с нас и вас. Може да слушате епизода, докато пътешествате или се придвижвате в града с кола или обществен транспорт в:

Spotify: ЛИНК
Apple Podcasts: ЛИНК
Google podcast: ЛИНК
YouTube: ЛИНК

И както Вики и Нели съветват – да не мислите много как да реализирате пътуването с бебе, а просто да го направите, така и ние ви казване – не мислете много – абонирайте се за подкаста ни в YouTube, Google podcast и Spotify и натиснете камбанката, за да не пропускате и други интересни срещи, като тази с Вики и Нели от Babies on the Road.


Camp to Joy - подкаст на camping.bg

Подкастът Camp to Joy с водещи Георги Дадов и Мариана Вълчева се излъчва с подкрепата на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Взаимопомощ – подкрепете ни!

Имаме огромно желание да ви разказваме за живота на смели приключенци и пътешественици. Мисията на подкаста ни е да бъдем полезни, както за вас, така и за нас, защото е по-лесно да се учим от опита на другите и ако благодарение на споделените от тях знания, умения и опит, можем да избегнем някои грешки и да разполагаме с повече време за удоволствия, какво по-хубаво от това.

Ако искате да слушате още епизоди на Camp to Joy може да го направите като:

  • ни почерпите по едно кафе през платформата ko-fi: https://ko-fi.com/camptojoy

  • дадете оценка в платформата, през която достигаме до вас или оставите коментар под епизода

  • споделите с ваши познати и приятели за нас

  • споделите с нас идеи за конкретни гости, които искате да чуете

Очакваме всички ваши предложения. Пишете ни на podcast@camping.bg или във Facebook и Instagram страниците на Camping.bg. Ще отговорим на всеки от Вас.

 

Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в: