Топ 5 най-луксозни кемпери в света

24.10.2015
Топ 5 най-луксозни кемпери в света

Кемперът не е просто мобилно средство за настаняване. То е хоби, лукс, имидж, начин на живот. По-долу ще ви представим 5 къщи на колела, всяка от които струва повече от ваканционен имот, а някои от тях са притежание на петролни шейхове.

Идеята на къмпинга е досегът с природата и прекарването на определено време при условия, които задоволяват само най-нужните потребности на туристите. Това обаче вече е на път да се промени. През последните години все повече набира сила една разновидност на къмпинга, наречена глемпинг ("glamping") - комбинация от английските думи "glamour" и "camping".

Това ново течение е може би най-видимо в развитието на кемперите. Някои от тях са с цени като на апартамент в Манхатън. Ще ви покажем най-луксозните 5 от тях. Посочените цени са без вносните мита и такси за Европейския съюз, така че, ако се замислите за такъв, добавете още едни 60% отгоре върху цената в долари.

5. На Пето място се нарежда "2015 Newmar King Aire"

С 600 к.с. турбо дизелов двигател няма да усетите нито за миг липса на мощност, а за сигурността ви се грижат системи, заети от космическата индустрия. На ваше разположение е също така целият лукс, за който някога сте мечтали. Само за пример - главната спалня има самостоятелна баня с тоалетна. Цена: $738,645.

 

4. Четвъртото място е за "2015 Foretravel IH-45 Luxury Motor Coach"

Компанията от Тексас Foretravel произвежда кемпери от 1967 г. и несъмнено те са едни от най-добрите в света. Невероятно тихото шаси Travelride, собствена разработка на компанията, е с конструкция, подобна на самолетната - вибрациите и шумът се абсорбират от пода и стените. Кемперът е "разтегаем" - в спряло положение може да включите функцията за разширяване на стаите извън широчината на кемпера, с което да си осигурите допълнително пространство. Също така в кемпера има  вграден генератор с мощност 2 мегавата. Цена: ($1,300,000)

 

3. Трето място в класацията заема "2015 Prevost H3-45 VIP"

Това напрактика е преработен автобус. Със своята височина от 3,8 м. той е най-високият кемпер в своя клас и това дава възможност на шофьора и пътниците да се наслаждават на невероятни гледки. Центърът на тежестта се поддържа ниско благодарение на специалните материали използвани за производството му. Производителят Prevost описва своя продукт като "класически и вечен". Цена: $1,600,000

 

2. Второ място е за "Featherlite Vantare Platinum Plus"

Трудно е да се прецени отвътре или отвън. Интериорът е съчетание от кристали Swarovski, мрамор и махагон. Да не забравим да споменем и ръчно шитата италианска кожа и меден обков. Техническото оборудване на кемпера включва GPS системата Avic N-2, която дава в реално време данни за трафика и анализира атмосферните условия. Резервоарът побира 900 литра гориво, което при европейските цени едно негово пълнене е доста сериозна сума. Цена: $2,500,000

 

1. Първенец е "Marchi Mobile EleMMent Palazzo"

Няма по-луд дизайн на превозно средство от този. За сумата от 3 млн. долара получавате модерен дворец на колела. Шофьорската кабина е подобна на тази от филма Стар трек със заемки от тези на самолетите и яхтите. Купувачите са основно арабски петролни шейхове, които не правят компромис с лукса, дори и когато са в средата на пустинята. Цена: $3,000,000

 

препоръчани новини

Къмпинг и караванинг експо 2021 ще се проведе от 14 до 16 май в София

Къмпинг и караванинг експо 2021 ще се проведе от 14 до 16 май в София

Най-голямото и важно събитие в къмпинг, караванинг и аутдор сектора през тази година ще се проведе в рамките на...

За първи път в България: Megamobil!

За първи път в България: Megamobil!

Словенската марка кемпери Megamobil идва за първи път и у нас в България със съдействието на Megamobil Bulgaria!...