Туристическото изложение TTR в Букурещ

20.11.2016
Туристическото изложение TTR в Букурещ

Може би най-близкото до България международно туристическо изложение Targul de Turism al Romaniei (TTR) в Букурещ приключи. Неговото есенно издание се проведе в периода от 17 до 20 ноември в изложбения център Romexpo в румънската столица. Ние от Camping.bg го посетихме, за да се запознаем от първо лице с предложенията в сферата на къмпинг туризма. За наше съжаление такива нямаше, с едно изключение, за което ще споменем по-долу.

Официално представените на изложението държави бяха Македония, България, Унгария, Малта и разбира се домакините от Румъния. Българският щанд беше голям и добре изглеждащ, с два мултимедийни екрана и красиви снимки от страната ни.

Всъщност, България беше и най-осезаемо представената държава на TTR. Освен щандът на родното ни Министерство на туризма на самостоятелни по-малки площи се представяха трите ни големи ски курорта, както и няколко родни туроператори. Отделно, страната ни беше рекламирана и от няколко румънски туроператори.

Както вече споменахме, не успяхме да открием конкретни предложения за къмпинг туризъм сред изложителите, включително и на щанда на България.

Единственото изключение беше Унгария, които сред брошурите си имаха и карта на къмпингите в страната. За нея си струва да напишем няколко реда. Държавата им е малко по-малка по територия от България, с малко по-голямо население, но с много по-малко природни дадености от нас. За сметка на това, картата е осеяна с къмпинги по цялата страна. Буквално до всеки град има и къмпинг, при някои дори по няколко. А в и около Будапеща къмпингите са над 10. Общо представените на картата са над 240 (!).

В заключение си позволяваме да отправим препоръка към Министерство на туризма за в бъдеще брошурите и рекламните материали е добре да са на местния език. Още повече, че румънците са №1 по брой чуждестранни туристи в България.

 

Camping.bg

препоръчани новини

Къмпинг пътеводител на България номиниран в Годишните награди в туризма 2020

Къмпинг пътеводител на България номиниран в Годишните награди в туризма 2020

Единственото в България издание посветено на къмпинг туризма е сред номинираните в конкурса Годишни награди в туризма...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...