Училищен автобус превърнат в луксозен дом на колела

04.05.2019
Училищен автобус превърнат в луксозен дом на колела

Растящата популярност на къщите на колела има някои интересни форми в Америка. Например конверсията на училищни автобуси, известни като "skoolie". Донякъде те са дори предпочитани, заради по-голямото вътрешно пространство, което предлагат. От друга страна обаче като техни недостатъци може да се посочат високия разход на гориво и трудно паркиране в градовете.

Някои училищни автобуси обаче имат впечатляваща трансформация. Един от тях е Thomas School Bus от 1998 г. реновиран от двойката Роби и Пришила. Процесът им е отнел около година и половина. Двамата са избрали именно училищен автобус, а не ван, защото са искали да имат усещане по-скоро за къща, отколкото за кемпер. И както ще видите по-долу - добре им се е получило.

Автобусът има отворено пространство с голяма спалня в задната си част. Кухнята е с големина и оборудване като на стандартна такава от жилище. Има също така диван, множество шкафове за съхранение, печка на твърдо гориво, LED осветление, климатик, соларен панел с батерия и други екстри.

И стигаме до може би най-впечатляващото нещо в този автобус - банята. Тя е с плочки, стъклена душ кабина и голям душ. Досущ като у дома.

Роби и Пришила планират да прекарат лятото с автобуса си в Канада и Аляска, след което да посетят всеки един от американските щати през следващите няколко години. Приключенията им могат да бъдат следени във Facebook, Instagram и техния сайт.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: www.facebook.com/GoingBoundless/

препоръчани новини

Премиерите на Къмпинг и караванинг експо 2021

Премиерите на Къмпинг и караванинг експо 2021

Къмпинг и караванинг експо 2021 - най-голямото събитие за годината в сферата на къмпинга, караванинга и аутдор ще...

Спечелете уикенд с кемпер и още много награди в томболата на Къмпинг и...

Спечелете уикенд с кемпер и още много награди в томболата на Къмпинг и...

Томбола със страхотни награди очаква всеки посетител на изложението Къмпинг и караванинг експо 2021. Голямата награда...