Училищен автобус превърнат в луксозен дом на колела

04.05.2019
Училищен автобус превърнат в луксозен дом на колела

Растящата популярност на къщите на колела има някои интересни форми в Америка. Например конверсията на училищни автобуси, известни като "skoolie". Донякъде те са дори предпочитани, заради по-голямото вътрешно пространство, което предлагат. От друга страна обаче като техни недостатъци може да се посочат високия разход на гориво и трудно паркиране в градовете.

Някои училищни автобуси обаче имат впечатляваща трансформация. Един от тях е Thomas School Bus от 1998 г. реновиран от двойката Роби и Пришила. Процесът им е отнел около година и половина. Двамата са избрали именно училищен автобус, а не ван, защото са искали да имат усещане по-скоро за къща, отколкото за кемпер. И както ще видите по-долу - добре им се е получило.

Автобусът има отворено пространство с голяма спалня в задната си част. Кухнята е с големина и оборудване като на стандартна такава от жилище. Има също така диван, множество шкафове за съхранение, печка на твърдо гориво, LED осветление, климатик, соларен панел с батерия и други екстри.

И стигаме до може би най-впечатляващото нещо в този автобус - банята. Тя е с плочки, стъклена душ кабина и голям душ. Досущ като у дома.

Роби и Пришила планират да прекарат лятото с автобуса си в Канада и Аляска, след което да посетят всеки един от американските щати през следващите няколко години. Приключенията им могат да бъдат следени във Facebook, Instagram и техния сайт.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: www.facebook.com/GoingBoundless/

препоръчани новини

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Второто издание на Къмпинг и караванинг експо отчете над 50% ръст на гостите спрямо 2018 г. То се проведе в...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...