Училищен автобус превърнат в луксозен дом на колела

04.05.2019
Училищен автобус превърнат в луксозен дом на колела

Растящата популярност на къщите на колела има някои интересни форми в Америка. Например конверсията на училищни автобуси, известни като "skoolie". Донякъде те са дори предпочитани, заради по-голямото вътрешно пространство, което предлагат. От друга страна обаче като техни недостатъци може да се посочат високия разход на гориво и трудно паркиране в градовете.

Някои училищни автобуси обаче имат впечатляваща трансформация. Един от тях е Thomas School Bus от 1998 г. реновиран от двойката Роби и Пришила. Процесът им е отнел около година и половина. Двамата са избрали именно училищен автобус, а не ван, защото са искали да имат усещане по-скоро за къща, отколкото за кемпер. И както ще видите по-долу - добре им се е получило.

Автобусът има отворено пространство с голяма спалня в задната си част. Кухнята е с големина и оборудване като на стандартна такава от жилище. Има също така диван, множество шкафове за съхранение, печка на твърдо гориво, LED осветление, климатик, соларен панел с батерия и други екстри.

И стигаме до може би най-впечатляващото нещо в този автобус - банята. Тя е с плочки, стъклена душ кабина и голям душ. Досущ като у дома.

Роби и Пришила планират да прекарат лятото с автобуса си в Канада и Аляска, след което да посетят всеки един от американските щати през следващите няколко години. Приключенията им могат да бъдат следени във Facebook, Instagram и техния сайт.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: www.facebook.com/GoingBoundless/

препоръчани новини

Camping.bg започна работа по къмпинг картата на България за 2020 г.

Camping.bg започна работа по къмпинг картата на България за 2020 г.

Екипът на Camping.bg вече работи усилено по подготовката за печат на къмпинг картата на България за 2020 година....

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Приключи Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp. Проучването се проведе за пета поредна година в...