Холандският туринг клуб определи каравана и кемпер на 2019 г.

11.10.2018
Холандският туринг клуб определи каравана и кемпер на 2019 г.

Тази година отличията за Каравана на годината и Кемпер на годината за 2019 г., определени от Холандския кралски туринг клуб (ANWB), отидоха при Fendt Bianco Emotion 445 FH и Hymer B-Class ModernComfort T 580. Победителите бяха наградени по време на изложението Kampeer en Caravan Jaarbeurs в гр. Утрехт.

Двете категории - каравана и кемпер се оценяват от отделни журита. Те са съставени от експерти и журналисти с дълггодишен опит в сферата на караванинга. Журитата могат да избират измежду всички нови модели каравани и кемпери, обявени за продажба през 2019 г. Критериите, по които се оценява включват: иновация, оригиналност, технически качества, удобство за потребителя и съотношение цена/качество.

 

Fendt Bianco Emotion 445 FH

Журито на Каравана на годината 2019:
"Този Fendt има особено просторен интериор. Това се дължи на решението на производителя да избяга от традиционото вътрешно разпределение. Така, на мястото на седящата зона в предната част на караваната е сложено прибиращо се двойно легло с голямо пространство за съхранение на вещи под него. Над него само частично има монтирани шкафове, което предоставя повече пространство, например за гледане на телевизия. Двата големи дивана освен за сядане, могат да се използват и за спане. Големите прозорци осигуряват панорамни гледки, дори и от леглото. Караваната е също така обзаведена с регулируема маса, външен душ и iNET система за управление на отоплението, осветлението и климатика през мобилно приложение."

 

HYMER B-Class ModernComfort T 580

Журито на Кемпер на годината 2019:
"Този полуинтегриран кемпер на база Mercedes впечатлява със своето ново и олекотено шаси, което е пригодено и за електрическо задвижване. Огромното пространство в двойния под, предвидено в бъдеще за батерии и горивни клетки, е оползотворено с по-големи от обичайните резервоари за вода и място за багаж. Също така изпъкват и много стандартни екстри, като например стабилизация при страничен вятър, осигуряваща безопасно пътуване. Интериорът е много просторен и интелигентно разпределен. Благодарение на олекотяването, включително и в интериора, този кемпер дава възможност за полезен товар от над 600 кг."

А това са и цените на двата отличени модела:

  • Fendt Bianco Emotion 445 FH - от € 24 200
  • HYMER B-Class ModernComfort T 580 - от € 84 640

Холандският кралски туринг клуб (ANWB) е основан през 1883 година, като през 2016-та членската му маса надхвърля 4 300 000 души.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: ANWB

препоръчани новини

От архивите: Първата каравана на Laika от 1964 г.

От архивите: Първата каравана на Laika от 1964 г.

Историята на Laika започва през 1964 г., когато компанията е основана от Джовамбатиста Москардини в градчето...

Второто издание на Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април...

Второто издание на Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април...

Второто издание на изложението Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април 2019 г., на паркинга на...