Шокиращият Tesla Cybertruck ще бъде пригоден и за къмпинг

Ексцентричният предприемач и визионер Илон Мъск отново успя да шокира света, този път с пикапа Tesla Cybertruck. Супер нестандартният му дизайн раздели реакциите на хората по света в два полюса - на възхищение и неодобрение.

Първият пикап на Tesla не изменя на марката и ще се предлага в три версии - от 400 км до 800 км пробег с едно зареждане, с товароносимост от 3 400 кг до 6 300 кг и съответно цени от 39 900 до 69 900 щатски долара. 

На една от визуализациите си Cybertruck беше представен и като ваканционно превозно средство. И докато аудиторията се чудеше дали това е специална версия на пикапа, отговорът дойде лично от Илон Мъск в Туитър. На въпрос от потребител дали къмпинг версията е допълнително оборудване, което ще се предлага към стандартния Cybertruck, бизнесменът отговаря кратко с Yes.

Тъй като все още няма никаква официална информация за къмпинг оборудването, ще опитаме да огледаме по-детайлно снимката и да разгадаем. 

Зоната за нощувка явно не е твърда конструкция, а нещо като отваряема палатка. Очаквано, формата й напълно се вписва в дизайна на Cybertruck. Вероятно ще се предлага и надуваемо легло или вид матрак с размерите на товарния отсег.

Това далеч няма да е първият пикап с подобна система. На пазара и в момента се предлагат различни разработки за бързо и икономично превръщане на товарната зона в легло.

Къмпинг оборудването на Cybertruck изглежда ще включва и външна кухня и плот. По всичко личи, че те ще се изваждат от пространството под леглото. Което пък от своя страна означава, че самото легло няма да ляга директно върху дъното на товарния отсег, а ще е върху някаква плоскост, като така ще остави възможност за съхранение и транспорт на багаж и оборудване отдолу.

Предстои да разберем как и откъде ще е достъпа до леглото - със стълба отзад или по друг начин. И как е решен въпросът с достъпа отвън до багажа под леглото. От тази единствена засега визуализация не става ясно това.

 

Ето и още снимки на Tesla Cybertruck и кратко промо видео:

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Tesla