Ще влизаме в Турция само с лична карта

27.07.2022
Ще влизаме в Турция само с лична карта

Българските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични паспорти, а само с лични карти, съобщи bgtourism.bg, цитирайки турския информационен сайт „Дикен“. Това става по силата на указ на президента Реджеп Тайип Ердоган, публикуван в последния брой на турския държавен вестник.

Гражданите на Република България, които притежават лични карти, ще бъдат освободени от визи при транзитно преминаване или туристически посещения в Турция в срок до 90 дни в рамките на 180 дни“, се посочва в указа на президента.

Новината е официално потвърдена от МВнР на България, пишат от bgtourism.bg.

И още от съобщението: „При проведени разговори с началника на ГКПП-Капъкуле и с кабинета на директора на Областната дирекция по сигурността в Одрин, бяхме уведомени, че към настоящия момент все още не са получени допълнителни указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, като не бе посочен и конкретен срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани. До разпространяването на указания от Анкара към компетентните турски институции, се прилага действащия към момента режим, според който българските граждани, притежатели на обикновени паспорти, издадени от Република България, имат право на 90-дневен визов престой в рамките на 180 дни, а притежателите на служебни и дипломатически паспорти, издадени от Република България- на 30-дневен безвизов престой в рамките на всеки 180 дни“.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимка: Веселин Вълев

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...