Очакваните нови модели кемперванове 2020 - Част 1

06.08.2019
Очакваните нови модели кемперванове 2020 - Част 1

Кемпервановете са ваканционни превозни средства на базата на стандартни ванове, пригодени за нощувка и обитаване. Този клас става все по-популярен сред любителите на къмпинга и караванинга, заради компактните размери, без това да се отразява на комфорта, както и заради по-лесната им и евтина поддръжка.

На изложението в Дюселдорф ще бъдат представени много от новите модели кемперванове за 2020 г. на водещите производители от Европа.

Представяме ви тези от тях, които разполагат с баня и тоалетна, по азбучен ред:

 

Adria

Сериите Active и Twin на словенския производител ще имат изцяло нови вътрешни разпределения в моделите си за 2020 г.

Модел: Adria Twin, 9 модификации, цена от 38 399 евро

 

Ahorn

Ahorn предлагат към момента 3 линии кемперванове, базирани на Renault Master. Те са с мотори с мощност 135, 150 и 180 к.с. Двата по-мощни могат да бъдат поръчани и с полуавтоматична скоростна кутия.

Модел: Ahorn Van, 4 модификации, цена - неизвестна

 

Balcamp

Полската марка Balcamp е специализирана в производството на висококачествени кемперванове. Покривните надстройки, които те използват не само подобряват визията, но и увеличават жилищната площ. Balcamp използват за база на своите кемперванове Fiat Ducato, Mercedes Sprinter и MAN TGE.

Balcamp MAN 710 е с четири места за нощувка - легло 2,00 х 1,77 м в задната част и допълнително падащо легло отпред. Това не е за сметка на възможностите за транспортиране на багажи. Кемперванът разполага с баня, тоалетна, оборудвана кухня и хладилник. Моторът е с мощност 140 к.с., с опция да се поръча вариант със 177 к.с., както и автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела.

Модел: Balcamp MAN 710, цена от 77 879 евро

 

Bravia Mobile

Серията Swan на словенския производител е с дължини 5,99 и 6,36 м, на база Peugeot Boxer. Моделът Swan 495 е по-компактен и базиран на Peugeot Traveler. Bravia ще покажат нова версия на Swan базирана на Sprinter с двойно легло в задната част, което се преобразува и в две единични легла.

 

Bürstner

Модерен и уютен: дизайнерският стил на Bürstner през 2020 г. влиза и в кемпервановете чрез ярките мебели. Интериорът от дърво е стилно подбран.

Модел: Bürstner City Car, 6 модификации, цена от 44 200 евро

 

Carado

През 2020 г. моделите на Carado Vlow V 132 и V 337 преминават от шаси на Jumper към Ducato. Производителят увеличава и гаранцията на конструкцията срещу течове от 5 на 7 години.

Модел: Carado Vlow, 4 модификации, цена от 34 999 евро

 

Chausson / Challenger

Партньорските марки Chausson и Challenger предлагат едни и същи превозни средства, под две различни имена. За 2020 година те ще предлагат опционално за кемпервановете си голям покривен люк, който ще дава повече светлина вътре и по-добра вентиация.

Chausson и Challenger свиват гамата си до четири вида вътрешни разпределения. Най-малкият кемперван е дълъг 5,41 м и е подходящ за двойки, а най-големият е с дължина 6,36 м, има четири места за нощувка и пасва идеално за семейства.

Специално за Германия Chausson предлага специалната серия Road Line, която може да се комбинира с всички четири вътрешни разпределения. Комфортът на шофиране е подобрен с по-мощен 140 к.с. двигател, система Traction Plus и камера за обратно виждане. Цената с включен VIP пакет започва от 38 990 евро.

Модел: Challenger / Chausson Vans, 4 модификации, цена от 36 990 евро

 

Citroën

Citroën включи Jumper Biker Solution в своята гама, който е предназначен към мотористите. Подобреният модел с отваряем покрив и още по-добро къмпинг оборудване ще бъде наличен вече в две версии - Classic и Multi. Докато Classic е проектиран специално за транспортиране на мотоциклети, Multi има по-универсално багажно отделение побиращо разнородна спортна екипировка.

 

Clever

Clever се откроиха през 2019 година с четири специални модела с три различни дължини. Освен тях компанията предлага и модела Vario Kids с двуетажно легло в задната част.

Модел: Clever Vans, 9 модификации, цена от 33 990 евро

 

CS

Всички кемперванове на CS са от миналата година вече на база Mercedes Sprinter. Моделите им могат да бъдат оборудвани с независимо и двойно независимо окачване, което ще бъде представено в Дюселдорф.

За 2020 година CS ще има и малки подобрения в интериора - нови хладилници за по-добър комфорт при дълги пътувания.

Модел: CS, 7 модификации, цена от 69 700 евро

 

Dreamer

Френската марка, известна със своите специални вътрешни разпределения и дизайн няма да изневери на репутацията си и през 2020 г.

Dreamer Select Camper Van XL е с дължина 6,36 м на база най-големият ван на Fiat Ducato. Над Г-образния диван има място за сваляемо легло с размери 1,30 х 1,90 м. Двойното легло отзад е  с подобрена достъпност, а под него има място за траспортиране на големи предмети, като велосипеди, например. 

Тоалетната и банята за разделени в отделни помещения, едно срещу друго. Има и една хитрина - ако банята не се използва може да служи като гардероб. Кухнята е оборудвана и със 135-литров хладилник.

Също нов за марката модел за 2020 г. е Dreamer Van Five. Той разполага с пет места за нощувка и е особено подходящ за семейства.

Модели:
Dreamer Fun, 5 модификации, цена от 42 100 евро
Dreamer Select, 7 модификации, цена от 52 200 евро

 

Frankia 

Първият модел на Frankia в класа до 3,5 тона ще бъде базиран на Mercedes Sprinter. Кемперванът ще носи името Yucon и е позициониран както всички останали модели на германската марка - в луксозния сегмент. Yucon ще се предлага в две модификации - 6.0 и 7.0.

Модел: Frankia Yucon, 2 модификации, цена от 69 900 евро

 

Hobby

Базираният на Фиат кемперван Hobby Vantana излиза в две модификации и три линии на оборудване. В зависимост от вашите нужди има конфигурации със спаня и единични легла, както и многобройни други екстри (Ontour, De Luxe или Premium).

Модел: Hobby Vantana, 2 модификации, цена от 40 245 евро

 

HRZ / Schwabenmobil

Кемпервановете на HRZ (на база Mercedes Sprinter) и Schwabenmobil (на база VW Crafter) имат все повече разновидности с годините. Освен различно вътрешно разпределение се предлагат и мултифункционални варинти, като например HRZ Chameleon. Има възможност и за 4х4 оборудване. По тази причина HRZ произвеждат също компактни експедиционни превозни средства на база Sprinter. Едно от тях е новата Casablanca, която ще бъде показана за първи път на изложението Caravan Salon в Дюселдорф.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

препоръчани новини

Къмпинг и Караванинг Експо 2022 гостува този уикенд във Варна с много...

Къмпинг и Караванинг Експо 2022 гостува този уикенд във Варна с много...

Най-актуалните продукти и услуги за къмпинг, караванинг и свободно време ще бъдат представени във Варна този уикенд в...

Калоян Чилингиров - един лекар от Пирогов, влюбен в къмпинга

Калоян Чилингиров - един лекар от Пирогов, влюбен в къмпинга

В днешното ни интервю ще ви срещнем с Калоян Чилингиров - лекар в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, който обича да...