Премиерите на Dethleffs по време на СМТ в Щутгарт

15.01.2019
Премиерите на Dethleffs по време на СМТ в Щутгарт

В началото на 2019 г. Dethleffs буквално слага старт на ново поколение каравани, въвеждайки моделите Generation и специално създадения за употреба в зимни условия Generation Scandinavia. Специалната серия от модели включва пет нови варианта на интериорно разположение, които до този момент не се срещат в моделната гама на Dethleffs, плюс три допълнителни, специално проектирани за зимен къмпинг с наименование Scandinavia и напълно независим интериорен дизайн и зимно оборудване, включително топла вода и подово отопление.

По време на CMT 2019 Dethleffs представя за първи път на живо караваната Scandinavia 695 BQT, която е и единственият модел на Dethleffs с кухня, вградена в носа на караваната. Този модел впечатлява с атрактивно разположение на пространството и благодарение на ширината от 250 см и дължината от 765 см тя е достатъчно просторна. Той съвсем спокойно може да бъде описан като двустаен апартамент на колела, тъй като пространството е фактически разделено на две - спалня с огромно легло и баня, която се простира по цялата ширина на караваната в задната ѝ част и всекидневна с кухня в предната част. Всекидневната е обзаведена с голяма гарнитура за сядане, свободно стояща маса в средата ѝ и противоположно поставен диван, който затваря групата от мебели в кръг. Така всекидневната създава повече от достатъчно пространство петима души да се храня удобно и дори да се поглезят с меню, приготвено в просторната кухня в носа на караваната. Кухнята е сърцето на караваната. Подредбата в носа създава достатъчно пространство, свобода на движение и усещане за отворена кухня към дневната. Благодарение на стандартния прозорец, който е вграден в предната част на покрива, пространството е изпълнено с естествена светлина. Между другото, в банята прозорецът е същият.


Кухня на зимния модел Scandinavia 695 BQT в носа на караваната


Дневна на Scandinavia 695 BQT


Баня, разположена по цялата ширина на караваната Scandinavia 695 BQT


Спалня с кралско легло в задната част на каравана Scandinavia 695 BQT

Допустимата обща маса на зимния модел е 2,5 t.Generation Scandinavia BQT се предлага на цена от 37 990 евро.

Предимства на моделите Generation и Generation Scandinavia 

Всички модели на серията Generation се предлагат с цялостно серийно оборудване, което ги прави не само верен другар по време на почивка, но и постига ценово предимство спрямо подобни модели на други марки с около 4000 евро. Караваната е с врата с широчина от 70 см. и купе вход, външна облицовка от гладко бяло и индиректно амбиент осветление, което създава приятна атмосфера в интериора.

Не само високият клас серийно оборудване прави тази каравана забележителна. Това преди всичко е дизайнът, който я отличава от останалите каравани на други марки. Дизайнерите на Dethleff са възприели иновативен подход към интериорния дизайн отвъд текущата тенденция и показват изцяло нов облик на мебелите на Dethleff с нова конструкция на шкафове и врати. Резултатът е каравана, чиято модерност и интериор се открояват от досегашната програма.

Интериор и екстериор

Дизайнът на интериора е в два варианта: единият е за модела Generation и отговаря на средата, в която той се ползва, а вторият - за модела Generation Scandinavia със зимни удобства. Конструкцията на мебелите е еднаква и в двата варианта и се откроява преди всичко с новата, стесняваща се форма на покривните шкафове. Този дизайн прави интериора по-голям, без съществено да намалява пространството за съхранение.

За разлика от Скандинавия, в Generation почти не съществуват дървени декори. Клапите на покривните шкафове блестят с модерна цветова схема, която се променя от светлосив до тъмен антрацит. В допълнение, има тапицирани калъфи в модерно кафяво с подвижен, сив декоративен елемент.


Generation 465FR

От друга страна, Generation Скандинавия, която е специално проектирана и оборудвана за по-студените региони на Европа, се откроява в светъл, топъл дървесен тон, прекъснат от хромирани елементи в покривните шкафове. Предлагат се тапицерии цвят антрацит и светло сив кант.


Generation 655 RFK DS 


Generation 655 RFK DS 

От екстериорна гледна точка всички модели на Generation се вписват перфектно в моделната гама на Dethleffs и убеждават с модерен дизайн на задните светлини. В стандартното ниво на оборудване е гладка външна част, алуминиеви джанти, теглително-прикачно устройство, хромирани маневрени дръжки, Midi Heki с манивела, 70 см широка входна врата, индиректно амбиент осветление и при моделите на Generation - отопление Combi-4. При трите варианта на Generation Scandinavia се търси преди всичко зимна защита, поради което се предлагат стандартно с XPS изолация, отопляеми и изолирани маркучи за отпадните води, подгряване до гореща вода и подово отопление. Така те са перфектно оборудвани за всички сезони и региони.


Generation 465FR

Варианти на разпределение

Generation се предлага в 5 варианта на разпределение. Всеки модел е с широчина 230 см и варираща  с дължина от 570 до 630 см. Технически допустимата обща маса е 1800 кг. Трите варианта на Скандинавия обаче са с ширина 250 см и имат дължина от 650 до 765 см, така че дори и при ниски температури предлагат достатъчно пространство за цялото семейство в интериора. Технически допустимата им максимална маса е 2 t за най-малкия модел и 2,5 t за двата по-големи модела.

Общо за всички варианти на разпределение е, че те не съществуват в предишната моделна програма на Dethleffs. Те варират както по дължина, така и по ширина и така правят цялата серия Generation специална. "Разбира се, ние не преоткрихме топлата вода от гледна точка на разпределението, тъй като някои решения в подредбата на интериора вече сме ги прилагали,  но с различни размери или в други варианти", обяснява Бенджамин Шаден, ръководител на търговския отдел в Dethleffs. „За нас беше важно да постигнем нещо съвсем ново с Generation. Не само нова серия с различен дизайн, но и с разпределение, което досега не сме правили в други наши серии. Ние искаме да представим на клиентите едно изцяло ново превозно средство, което представлява нова опция за тях, но не в конкуренция с предишната ни моделна програма. Останахме верни на себе си и предлагаме разпределения за самостоятелно пътуващи двойки, за семейства, както и за приятелски двойки и компании. "

Dethleffs е производител, който е фокусиран върху няколко разпределения. Той предлага всички свои модели само в първоначално описаните варианти и дизайни на обзавеждането. Затова специалната серия Generation се предлага с крайно ниво на оборудване от висок клас при изключително атрактивно съотношение цена-качество.

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

Източник и снимки: Dethleffs
 


 

 

 

 

препоръчани новини

Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

Второто издание на конкурса за студентски къмпинг проекти навлезе в същинската си част. От днес до 15.08.2021 г....

Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на...

Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на...

Къмпинг Оазис е един от новоизградените къмпинги във вътрешността на страната. Намира се в непосредствена близост до...