Шокиращият Tesla Cybertruck ще бъде пригоден и за къмпинг

25.11.2019
Шокиращият Tesla Cybertruck ще бъде пригоден и за къмпинг

Ексцентричният предприемач и визионер Илон Мъск отново успя да шокира света, този път с пикапа Tesla Cybertruck. Супер нестандартният му дизайн раздели реакциите на хората по света в два полюса - на възхищение и неодобрение.

Първият пикап на Tesla не изменя на марката и ще се предлага в три версии - от 400 км до 800 км пробег с едно зареждане, с товароносимост от 3 400 кг до 6 300 кг и съответно цени от 39 900 до 69 900 щатски долара. 

На една от визуализациите си Cybertruck беше представен и като ваканционно превозно средство. И докато аудиторията се чудеше дали това е специална версия на пикапа, отговорът дойде лично от Илон Мъск в Туитър. На въпрос от потребител дали къмпинг версията е допълнително оборудване, което ще се предлага към стандартния Cybertruck, бизнесменът отговаря кратко с Yes.

Тъй като все още няма никаква официална информация за къмпинг оборудването, ще опитаме да огледаме по-детайлно снимката и да разгадаем. 

Зоната за нощувка явно не е твърда конструкция, а нещо като отваряема палатка. Очаквано, формата й напълно се вписва в дизайна на Cybertruck. Вероятно ще се предлага и надуваемо легло или вид матрак с размерите на товарния отсег.

Това далеч няма да е първият пикап с подобна система. На пазара и в момента се предлагат различни разработки за бързо и икономично превръщане на товарната зона в легло.

Къмпинг оборудването на Cybertruck изглежда ще включва и външна кухня и плот. По всичко личи, че те ще се изваждат от пространството под леглото. Което пък от своя страна означава, че самото легло няма да ляга директно върху дъното на товарния отсег, а ще е върху някаква плоскост, като така ще остави възможност за съхранение и транспорт на багаж и оборудване отдолу.

Предстои да разберем как и откъде ще е достъпа до леглото - със стълба отзад или по друг начин. И как е решен въпросът с достъпа отвън до багажа под леглото. От тази единствена засега визуализация не става ясно това.

 

Ето и още снимки на Tesla Cybertruck и кратко промо видео:

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Tesla

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...