Новостите в караванинга от Caravan Salon 2021: Morelo Palace Alkoven

11.09.2021
Новостите в караванинга от Caravan Salon 2021: Morelo Palace Alkoven

60-тото юбилейно издание на Caravan Salon привлече 653 изложители от 31 държави и 185 000 посетители.

Изложението в Дюселдорф е най-голямото събитие за караванинг в света. На него се представят повечето нови модели и тенденциите в бранша. В поредица от статии ще ви представим някои от тях.


Morelo Palace Alkoven

За първи път в серията Palace на германският премиум производител Morelo има версия алковен. Кемперът е на шаси Iveco Daily 70 C 18 и двигател 3.0 с мощност 180 к.с.

Версиите на модела са общо 5, които се различават по дължина и вътрешните си разпределения. Две от тях са с гаражи за велосипеди, а останалите три за скутери. Три са със спални в задната част, а другите две с уютен кът за сядане.

Клиентите на MORELO имат възможност да поръчат и допълнителни седалки с колани, така че за първи път до 6 души могат да пътуват в кемпер от марката. За управлението на Palace Alkoven е нужна шофьорска книжка категория C1, тъй като максимално допустимата му маса е малко под 7,5 тона.

Външно Palace Alkoven следва типичната линия на Morelo. Покривът и страничните стени на кемпера имат 38 мм RTM изолация, а покривът е устойчив на градушки. Двойният под е отопляем и впечатлява с височина 420 мм. Това не само предлага достатъчно място за големите резервоари за чиста и отпадна вода, но и допълнително място за съхранение. Отличната изолация в комбинация с централно и подовото отопление правят Morelo Palace Alkoven отличен избор за целогодишни приключения.

Подобно на цялата жилищна площ, банята предлага подово отопление. Тя е оборудвана с просторен умивалник, огледален шкаф, стъклена душ кабина и керамична тоалетна чиния с голям неподвижен резервоар. Гардеробът с LED осветление завършва привлекателната баня.

Цените на моделите са от 216 700 до 238 900 €
 

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: Morelo

 

препоръчани новини

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2021 стартира. Тя се провежда за седма поредна...

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...