Къмпинги 2018: район Велико Търново

09.08.2018
Къмпинги 2018: район Велико Търново

Какво е състоянието на къмпингите в България и най-вече в черноморските в разгара на лятото, това проверява екипът на Camping.bg това лято. Обиколката ни започна от района на Велико Търново, премина по Черноморието от Дуранкулак към Резово и продължава в другите краища на страната. Предоставяме ви актуална информация за всяко едно от посетените места.

Стартираме с къмпингите в района на Велико Търново, а съвсем скоро очаквайте и морето!

Къмпинг Велико Търново
с. Драгижево, гр. Велико Търново, координати 43.067101, 25.753618

Изграден преди десетина години, къмпингът в село Драгижево е първият в България от ново време, който отговаря на съвременните изисквания и европейски стандарти. Собствениците му – британците Ник и Ники, донесоха от Острова най-добрите практики за изграждане на материална база и управление на къмпинг площите. Те са и първите у нас, които приютяват организирани кемпер турове от чужбина. Техният ноу-хау „зарази“ и други предприемачи в страната, които почерпиха от опита им, за да изградят нови къмпинги. В момента Велико Търново е най-предпочитано място за отсядане под звездите в близост до Старопрестолната столица на пътешественици от близо и далеч. Той предлага отлични условия за настаняване на кемпери, каравани и палатки, съвременни санитарни възли, басейн и ресторант.

 

Къмпинг Къпиновски Манастир
Къпиновски Манастир, с. Велчево, гр. Велико Търново, минава се през селата Присово и Велчево, координати 42.978466, 25.743833

Оценен като най-добър къмпинг в България през 2018 г. от експертите на немския автомобилен съюз ADAC (обиколката на немците изпревари нашата с една седмица), къмпинг Къпиновски манастир е образец за изграждане на модерен къмпинг. Той е разположен на площ от над 100 дка, която е разделена на зони - за каравани под наем, за кемпери и каравани на гости, за палатки. Местата за каравани и кемпери са обособени според най-високи стандарти – сепарирани с жив плет, водоснабдени и електрифицирани и имат канал за отпадни води. Всички парцели са затревени, като част от тях се намират под естествена сянка.  Към къмпинга функционират два басейна, открито заведение за хранене, механа с впечатляваща архитектура и предлагаща дивечови специалитети. Изгражда се и леглова база.

 

Къмпинг Стринава
Дряновски манастир, Дряново, координати 42.953632, 25.430759

Разположен на метри от входа на Дряновския манастир, къмпинг Стринава е подходящо място за нощувка по време на пътешествие с кемпер или каравана. Той има голям, асфалтиран паркинг и предлага основни удобства за краткотраен престой. Материалната база е стара, но стопанинът му - туристическо дружество Бачо Киро се старае да я поддържа в добро състояние. Санитарните възли са обновени и с добра хигиена.

Бунгала Лъки,
с. Долни Марян, гр. Елена, Координати: 42.938380, 25.951033

Ако търсите тотално бягство от забързания свят, тълпите хора и шума, бунгала Лъки са вашето място. Тук се стига по тясно пътче, завършващо с мост над р. Златаришка. Макар, че ще останете с усещането, че отивате на край света, тук ще намерите много неща - зеленина, спокойствие, разнообразие от дейности (басейн, детска площадка, мини стена за катерене, футболно игрище, езда, народни занаяти и др.) и голямото сърце на стопаните на Лъки. Бунгалата са модернизирани и разполагат с всички необходими удобства – хладилник, телевизор, собствен санитарен възел. Има място и за палатки. 

Информацията е актуална към 15.07.2018 г.

Следва черноморския район.

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

Заглавна снимка: Къмпинг Къпиновски манастир

препоръчани новини

Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

Второто издание на конкурса за студентски къмпинг проекти навлезе в същинската си част. От днес до 15.08.2021 г....

Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на...

Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на...

Къмпинг Оазис е един от новоизградените къмпинги във вътрешността на страната. Намира се в непосредствена близост до...