Фестивал WakeЪп! България, 7-10 юли 2016 г.

16.05.2016
Фестивал WakeЪп! България, 7-10 юли 2016 г.

Шестият WakeЪп! България Фестивал се задава!

Основната идея на фестивала WakeЪп! България е да събере за няколко дни в планините хиляди преследвачи на мечти, които да заживеят заедно сред природата и под звездите. Традиционно той се провежда в Родопите, във вълшебната гора и поляните над град Куклен по пътя за манастира Св. Св. Козма и Дамян. Посетителите са любители на природата и алтернативния начин на живот, а програмата обединява култура, музика и български традиции. 

През тази година на сцената ще излязат Теодоси Спасов и Иван Шопов; BALKAN kHANs, които обединяват разликите в културата на поколения, произход и етнос по българските земи; гръцката група BAiLdSA ще залее сцената с вълна от балкан ска, а двамата немскоговорящи диджея от Protonica ще направят три часа лайв. На сцената ще се качат още много изпълнители от целия свят, които ще направят вечерите под звездите незабравими. Програмата включва работилница за деца, уъркшоп по грънчарство, организиран вело поход, огнено шоу, нестинарство, йога, body mind and soul training, сетивно-интерактивната инсталация и още много други забавления, които може би няма да видите никъде другаде освен на фестивала WakeЪп! България!

Четиридневният билет за събитието е 50 лв., а семейният (за двама души с дете) - 60 лв.

Настаняването традиционно е на палатки. То е включено в цената за вход на фестивала. Нощуващите в къмпинг зоната ще имат на разположение вода, компостни тоалетни, обособени места за палене на огън. Най-близкото място за пазаруване е с. Куклен, което отстои на 5 км.