Къмпинг Емануил

Къмпинги
|
Рейтинг: 5 от 5

Държава: България

Точен адрес: яз. Жребчево, с. Паничерево, общ. Гурково

Работно време: 01.06 - 31.08

GPS координати: 42.5765, 25.8873

Площ (кв.м.): 10000

Брой къмпинг места за палатки: 50

Брой къмпинг места за кемпери и каравани: 35

Брой бунгала/каравани/вили под наем: 3

Брой легла за настаняване(общо): 18

Работно време: 01.06 - 31.08

Начини на плащане: в брой

Телефон: 0896 835 754

! Къмпинг Емануил работи от юни до края на август.

Къмпинг Емануил е разположен на брега на язовир Жребчево на главен път Е-55 Свиленград-Русе. Намира се на 10 км от подбалканския първокласен път София-Бургас и на 25 км от магистрала „Тракия“. Разполага с обширна площ, която съчетава поляна и гора. Това позволява да бъде условно разделен на зона за палатки и зона за кемпери и каравани. Част от местата за палатки са именно в горичката, на тихо, закътано и сенчесто място, а друга част са непосредствено на брега на язовира.

Зоната за кемпери и каравани е разположена в централната част на къмпинга, в непосредствена близост до основния санитарен възел и сградата на закритата кухня и заведението за хранене. 

Местата в целия къмпинг са електрифицирани и напълно равни. Броят на местата за кемпери и каравани са 35. Местата за палатки са общо 50. 

В къмпинг Емануил съществуват 3 двуместни бунгала без санитарен възел и 3 каравани за отдаване под наем за 4 души.

Основният санитарен възел е модерен, с по три бани с индивидуален вход, всяка от които с тоалетна и душ. Топлата вода е на разположение 24 часа в денонощието. Впечатляващ е размерът на баните, които са значително по-големи от стандарта. На външната фасада на санитарния възел е разположена открита зона за миене на съдове.

Към къмпинга функционира туристическа кухня, оборудвана с всички най-необходими пособия за приготвяне на храна, вкл. хладилник, фризер, микровълнова фурна, тостер, скара, барбекю, прибори и посуда. Има възможност да се закупят на място сладолед и безалкохолни напитки. Всичко тук е изградено от дърво и камък, за да се съчетае по естествен начин с природата.

За забавление и развлечение къмпингът предлага голяма детска площадка и басейн.

Домакините на къмпинга са любезни и гостоприемни, уважават почивката на гостите си и техните нужди и стриктно съблюдават за спазването на обществения ред. Не се допускат шумни компании.

Язовир Жребчево е един от най-големите в България, богат на риба и водолюбиви птици, чийто размери и разположение дават идеални възможности за движение на плавателни съдове, селски и екотуризъм, лов и риболов. В района има много места за спортуване и отдих. Местността е екологично чиста с мек климат – умерено континентален с изразени четири сезони, красива природа, в близост до широколистни и иглолистни гори богати на дивеч. На 2 км от къмпинга по билото на Средна гора има запазен стар римски път, по който може да се извършват разходки с коне и излети.         

Цени за Сезон 2023:

 • Двуместна палатка - 12 лв + такса на човек
 • Четириместна палатка - 14 лв + такса на човек
 • Възрастен над 12 г. - 10 лв
 • Дете от 7 до 12 г. - 5 лв
 • Дете до 6,99 г. - безплатно
 • Каравана, кемпер, микробус – 24 лв. парко място + такса на човек
 • Бунгало двуместно, без санитарен възел – 40 лв на вечер
 • Наем на каравана, четириместна – 60 лв. на вечер
 • Мобилна къща, четириместна - 70 лв на вечер
 • Кола, паркирана на паркинг в къмпинга – безплатно
 • Кола паркирана до каравана или палатка - 10 лв на ден
 • Колесар – 5 лв. на ден
 • Мотор – 5 лв. на ден
 • пикник (външни посететили) – възрастен - 6 лв, дете от 7-12 год – 3 лв.

В цената е включено: ток, вода, санитарни възли, детски кът, Wi-Fi, кухня, туристическа такса и ДДС.

          

Удобства:

 • Ел. захранване – 220 V, 16 А;                                                     
 • питейна вода;                                                                 
 • бани и тоалетни;
 • помещение за хранене с кухня;
 • детски кът;
 • паркинг;
 • Wi-Fi;
 • сенчести места за каравани и кемпери;
 • сенчести места за палатки;
 • двуместни бунгала
 • стационарни каравани;


Общи правила и условия

I. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ:

В цената се включват:

 • туристическа такса
 • ДДС
 • паркинг за едно превозно средство паркирано на паркинга вътре в къмпинга
 • Електрическо захранване до 16А /молим да си носите кабели с подходяща дължина/ 
 • Водозахранване /с лични средства за свързване на каравана или кемпер/
 • Ползване на санитарни помещения
 • Безжична интернет връзка
 • Помещение за хранене за всички къмпингуващи
 • Детски кът
 • Сметоизвозване

При резервация и при настаняване в къмпинга, всеки посетител е длъжен да се запознае с правилника за вътрешния ред на къмпинга изложен на  рецепцията. Влизането и престоят на територията на къмпинга се приемат за съгласие с условията на правилника.
Стриктно не се допускат и толерират групи (от всякакъв размер), идващи с нагласата да вдигат шум, да организират партита в къмпинга или да нарушават по какъвто и да е начин създадените правила.
Всички услуги в къмпинга се плащат в брой на рецепцията или по банкова сметка на Къмпинг Емануил, като това става преди настаняване.
При предсрочно напускане на Къмпинг Емануил ще трябва да заплатите 50% от оставащата сума за периода, който сте посочили.

Работното време на рецепцията на къмпинга е от 09:30 до 18:00 часа. За настаняване извън тези часове е необходимо да се свържете с къмпинга предварително.

Мястото ви за настаняване ще бъде на разположение след 14:00ч в деня на резервация. Часът за напускане при наемане на бунгало или каравана е до 12:00ч., в деня на заминаване. За гости със собствени палатки, кемпери или каравани няма регламентиран период за настаняване, докато часът на напускане е до 14:00ч. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойноста на нощувката може да бъде таксувана, за напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка.

Къмпингът предлага на своите посетители безжична интернет връзка (WI-FI), но поради фактори независещи директно домакините, те не гарантират подържането на определена скорост и достъп до интернет 24 часа в денонощието или по време на вашето посещение.

Къмпинг Емануил предлага навес на своите гости в случаи на дъжд или силно слънце. 

Къмпингът предлага връзка към електрически контакти и изводи за вода. Поради независещи от домакините причини токът и водата могат да бъдат временно или постоянно спряни при аварии на EVN или ВиК. Къмпингът не носи отговорност и не възстановява суми за нощувки при спиране на тока или водата.
Съветваме гостите на къмпинга да не оставят без надзор личните си вещи по време на престоя си. Къмпинг Емануил е охраняема зона, но  не носи отговорност при липса на ваши принадлежности, кражба от превозното ви средство, караван или кемпер.

II. ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА  КЪМПИНГ ЕМАНУИЛ:

Шумът, генериран от нашите гости трябва да е в рамките на нормалното по всяко време на деня. След 22:00 и преди 9:00 шумът от телевизори, радио апарати и т.н. трябва да бъде сведен до минимум. Нашите критерии за определяне нивото на шум са, че ако вашият съсед по палатка, каравана или бунгало чува това, което слушате или правите, то тогава шумът е прекалено висок. Гости на къмпинга нарушаващи това правило могат да бъдат изгонени без възстановяване на парите платени за нощувка. 
Забранено е използването на наркотици, злоупотребата с алкохол и извършването на други дейности забранени от закона. Управителят на къмпинга може да изгони всяко лице нарушаващо това правило по своя преценка, както и да уведоми органите на реда. 
Забранено е сеченето или увреждането на дърветата на територията на къмпинга, както и внасянето на дървен материал от всякакъв вид без разрешително за добив от съответните власти. 
Всички домашни любимци трябва да бъдат контролирани и отпадъците от тях събирани. Не се допускат агресивни домашни любимци.
Забранено е храненето на бездомните кучета и котки. 
Когато използвате нашите контакти за ток за захранване на каравана, кемпер или палатка, моля уверете се, че вашият контакт, кабел, електрическа инсталация и уреди са изрядни. Забранено е включването към нашата мрежа на дефектни или неизправни уреди.
 Всички малолетни лица (под 18 години) на къмпинга трябва да бъдат наблюдавани и придружавани от родител с оглед на това, че къмпингът се намира до вода и има изводи за ток на територията му. 
Всички гости трябва да бъдат регистрирани на рецепция. Забранено е влизането на територията на къмпинга без регистрация на рецепция. 
Забранено е паленето на огън извън обозначените места, изпускането на обратни води от каравани/кемпери, както и изхвърлянето на отпадъци извън определените за целта места на територията на къмпинга. 
Всеки гост е длъжен да събира боклука. Забранено е изхвърлянето на боклуци на територията на къмпинга.
При организирани събития, когато се налага внасянето на допълнителни материали, конструкции и съоражения гостите са длъжни да гарантират сигурността на използването им, както и при напускане да почистят след себе си в рамките на деня на напускане.
Забранено е чупенето и увреждането на собствеността на къмпинга включително бани, тоалетни, мивки, изводи за вода и ток. Гости увреждащи собствеността на къмпинга заплащат нанесените щети и труда за поправянето им.
Забранено е миенето на автомобили, лодки, каравани или кемпери на територията на къмпинга.
При забелязване на повреди или нередности на къмпинга гостите трябва да уведомят управителя на къмпинга в писмен вид на място или по електронна поща на campingemanuil@mail.bg. Управителят е отговорен за отстраняване на повредите и/или нередностите в разумен и практичен срок. За всякакъв друг вид оплаквания гостите имат възможността да ги впишат в Книгата за оплаквания на къмпинга в деня на оплакването, но не по-късно от 3 дни след последния ден на престой на къмпинга, като след вписване на оплакването гостите получават входящ номер. Управителят на къмпингът адресира всички оплаквания в писмен вид на посочен от госта адрес или електронна поща в 7 дневен срок.

Забележителности

В района могат да бъдат посетени много забележителности, сред които:

 • Потопената църква „Св. Иван Рилски“ - язовир Жребчево
 • Музей на магарето - гр. Гурково
 • Карановската селищна могила - с. Караново
 • Екопътека „Лява река – Предела“
 • Крепост Хисара - гр. Николаево

 

други къмпинги в района

 • Къмпинг Розова долина

  Къмпинг Розова долина

  яз. Копринка

  Къмпинг Оазис-Сливен

  Къмпинг Оазис-Сливен

  Сливен, Ичеренско шосе

  Къмпинг Къпиновски манастир

  Къмпинг Къпиновски манастир

  гр. Велико Търново

Виж всички къмпинг зони