Къмпинг Иракли Див - снимки и описание

04.08.2022
Къмпинг Иракли Див - снимки и описание

Къмпинг Иракли Див е едно необичайно място на родното Черноморие. Както подсказва името му, той е на легендарния див плаж Иракли. Всъщност, това е единственото място в района, в което може да къмпингувате с базови удобства.

Посетихме го на 2 август, по време на ежегодната ни обиколка на къмпингите в България. По това време в Иракли Див може да се види цялата палитра от видове къмпинг настаняване - кемпери, каравани, палатки и велопътешественици, различни националности гости.

Представяме ви кратко представяне със снимки за къмпинг Иракли Див.

Локация:

До къмпинга се стига като от главния път Варна - Бургас се завива по табелата за Иракли, след което се отбива вдясно в посока за с. Емона. Пътят е асфалтов и в тази му част е в сравнително добро състояние. След ок. 800 м се отбива вляво - има табела за къмпинга.

Следват ок. 350 м добре чакълиран път, който преминава в твърд горски, лесно проходим с всеки лек автомобил. Той е с дължина ок. 600 м и след още една отбивка вляво води до входа на къмпинга.

След портала на къмпинг Иракли Див има зона за палатки вляво, която е под дебела сянка с естествено обособени и изолирани един от друг "парцели".

Зона за физически упражнения.

По-надолу теренът на къмпинга е с денивелация посока морето и терасиран, като местата са с различна по степен засенченост.


 
Изглед на къмпинг от плаж Иракли.

В долната част на Иракли Див, до зоната за хранене и точно над плажа е детският кът. Под дебела сянка има батут и люлки - за малки и по-големи. 

Къмпинг Иракли Див разполага с 6 санитарни помещения, които са достатъчни за капацитета на къмпинга. Водата е от резервоари и е подходяща за къпане и миене на чинии. Отоплява се с газови бойлери.

В средната зона на къмпинга има 2 мивки за общо ползване.

Още снимки от къмпинг местата.

Зоната за хранене е точно под къмпинга с прекрасна гледка към морето. Заведението предлага топла кухня - бургери, скара, пресни пържени картофи, принцеси и напитки - бира, безалкохолни. Работи от 10:30 до 17:00.

Електричеството в къмпинг Иракли Див се осигурява от обезшумен генератол по 2 ч на ден - от 19:00 - до 21:00 ч. С него могат да се захранват слаби консуматори, от рода на телефони, лаптопи и др.

Къмпингът ще работи тази година до 30.09.2022 г.

Повече информация и още снимки на къмпинг Иракли Див може да видите тук: https://camping.bg/къмпинг-иракли-див-camping248.html и тук: https://campingirakliwild.com/

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Веселин Вълев / Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...