Къмпинг Иракли Див - снимки и описание

04.08.2022
Къмпинг Иракли Див - снимки и описание

Къмпинг Иракли Див е едно необичайно място на родното Черноморие. Както подсказва името му, той е на легендарния див плаж Иракли. Всъщност, това е единственото място в района, в което може да къмпингувате с базови удобства.

Посетихме го на 2 август, по време на ежегодната ни обиколка на къмпингите в България. По това време в Иракли Див може да се види цялата палитра от видове къмпинг настаняване - кемпери, каравани, палатки и велопътешественици, различни националности гости.

Представяме ви кратко представяне със снимки за къмпинг Иракли Див.

Локация:

До къмпинга се стига като от главния път Варна - Бургас се завива по табелата за Иракли, след което се отбива вдясно в посока за с. Емона. Пътят е асфалтов и в тази му част е в сравнително добро състояние. След ок. 800 м се отбива вляво - има табела за къмпинга.

Следват ок. 350 м добре чакълиран път, който преминава в твърд горски, лесно проходим с всеки лек автомобил. Той е с дължина ок. 600 м и след още една отбивка вляво води до входа на къмпинга.

След портала на къмпинг Иракли Див има зона за палатки вляво, която е под дебела сянка с естествено обособени и изолирани един от друг "парцели".

Зона за физически упражнения.

По-надолу теренът на къмпинга е с денивелация посока морето и терасиран, като местата са с различна по степен засенченост.


 
Изглед на къмпинг от плаж Иракли.

В долната част на Иракли Див, до зоната за хранене и точно над плажа е детският кът. Под дебела сянка има батут и люлки - за малки и по-големи. 

Къмпинг Иракли Див разполага с 6 санитарни помещения, които са достатъчни за капацитета на къмпинга. Водата е от резервоари и е подходяща за къпане и миене на чинии. Отоплява се с газови бойлери.

В средната зона на къмпинга има 2 мивки за общо ползване.

Още снимки от къмпинг местата.

Зоната за хранене е точно под къмпинга с прекрасна гледка към морето. Заведението предлага топла кухня - бургери, скара, пресни пържени картофи, принцеси и напитки - бира, безалкохолни. Работи от 10:30 до 17:00.

Електричеството в къмпинг Иракли Див се осигурява от обезшумен генератол по 2 ч на ден - от 19:00 - до 21:00 ч. С него могат да се захранват слаби консуматори, от рода на телефони, лаптопи и др.

Къмпингът ще работи тази година до 30.09.2022 г.

Повече информация и още снимки на къмпинг Иракли Див може да видите тук: https://camping.bg/къмпинг-иракли-див-camping248.html и тук: https://campingirakliwild.com/

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Веселин Вълев / Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Представяме ви още едно интервю от изложението Caravan Salon 2022. Наш събеседник е Наталия Коваленко от...

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Германският премиум производител Hymer участва с много голям щанд на изложението Caravan Salon в Дюселдорф. Събитието...