Замъкът в Равадиново

12.04.2017
Замъкът в Равадиново

Замъкът се намира в село Равадиново, на 3км. от Созопол и носи романтичното име “Влюбен във вятъра”. Строежът на магичния замък е започнал през 1996г. камък по камък, с помощта на създателя си и строители от селото, и е построен от общо 20 000 тона камък от недрата на Странджа планина. Тъй като в камъните се съдържат следи от микродиаманти, през различните части на денонощието Замъкът променя цвета си - сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе.

Това, което прави Замъка още по-уникален, е че е построен във фóрмата на кръст (вижда се от птичи поглед). Ето кратка информация, за това, което може да откриете тук: парк с няколко хиляди екзотични дървета, растения и цветя; няколко дълбоководни езера (риболовът е разрешен, ако си носите въдици и стръв.); зоо кът; чешма на желанията; конна база с коне за езда; параклис и много други.

Замъкът носи в себе си полъха на един приказен свят, тук в изобилие са цветята и лебедите (черни и бели) все едно оживели от страниците на книга с приказки, която току-що сме прочели на малката си дъщеря. Всичко е красиво и достъпно - има множество фонтани, каменни статуи, може и да нахраните лебедите...


Снимка: http://zamaka.bg/

Освен да се насладите на приказната атмосфера и да се завърнете в детството си, може да се забавлявате допълнително с ескейп рум. Целта е да се измъкнете за 60 минути от заключена стая, в която има закодирани послания, кодове и шифри, като трябва да намерите ключ към изхода.

Ако търсите място за къмпинг след посещение на Замъка, препоръчваме ви да отседнете в къмпинг Южен бряг.

Автор: Светли

Заглавна снимка: http://zamaka.bg/