Новите модели каравани и кемпери за 2018: Caravelair, KABE и Herocamper

18.01.2018
Новите модели каравани и кемпери за 2018: Caravelair, KABE и Herocamper

На туристическото и къмпинг изложение CMT в Щутгарт през януари се представят над 1 000 кемпера и каравани, като повече от 100 от тях са нови модели. Къмпинг.бг имаше представител на изложението и ще ви покажем новостите при някои от водещите марки.

Представяме ви три европейски производителя, които за съжаление нямат официални дилъри за България:

 

CARAVELAIR

Френската компания представя само един нов модел каравана за тази година - Artica 445. При направата й е използвано уникално полиестерно покритие, заедно с термо и шумоизолация, на което компанията дава 7 години гаранция.

Artica 445 е дълга 6,23 метра с теглича, широка е 2,3 м и висока 2,56 м, с максимална маса от 1 200/1 300 кг. Капацитетът й е до 4 души, като разпределението е постоянна спалня и всекидневна. Основната й цена е 16 790 евро, а експонатът на изложението е с цена 19 565 евро.

      

      

 

KABE

Новият модел на шведите от KABE е Imperial 630 FK E2. Освен с цената си от 70 145 евро, караваната истински впечатлява с дизайна и луксозния интериор.

За кухнята е отделена цялата предна част, като пред нея са два големи прозореца създаващи усещане за простор. Няма как да не ви дойде вдъхновението за готвене при тези прекрасни условия.

Всекидневната на изложения експонат е решена в черна кожа, но от KABE дават възможност на клиентите си да избират измежду осем материи и цветове на дамаските.

 

HEROCAMPER

Датският производител на мини каравани представи новия модел на своя "боец". Той е с името Hero Ranger и както се досещате е готов да се движи по всевъзможни пътища. Караваната е с капацитет за двама души, като в нея има място за матрак 150х200 см. Собственото й тегло е 800 кг, а максималното до 1 200 кг. "Обута" е с гуми за off-road с размер 265/65 R17.

Вътрешното пространство е семпло, както при повечето офроуд техника, но може да кажем стилно. В едната част на леглото има възглавници, които изглеждат много удобни за разполагане на тялото при четене и работа.

В задната част на караваната има елегантна малка кухня, предлагаща всичко необходимо за приготвяне на храна на терен.

Hero Ranger се предлага в шест различни разцветки, като на изложението беше представена неговата версия в бяло. Цената на експоната е 10 294 евро.

Camping.bg

Снимки: Camping.bg

препоръчани новини

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Електрическата триколка-амфибия Made in Latvia излиза на пазара през 2022 г.   Проектът Z-Triton не е нито...

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Къмпинг Къпиновски манастир е първи в шест от общо осем категории в класацията за 2021 г. Половината от всички...